FRUMUSETE NUTRITIE SANATATE

Știați că trebuie să mâncați mere vara? Vă spun specialiștii ce efecte miraculoase au când arde soarele puternic

Foto: Pinterest.com

Științific, povestea cu un măr pe zi ține medicul departe are mai mult decât un sâmbure de adevăr. Cel puțin când ne izbește canicula și asta nu v-o spunem din folclor sau din auzite. E demonstrat cu argumente de savanți: mărul este cel mai bun remediu împotriva efectelor razelor solare!

O echipă de cercetători din India a descoperit că cine consumă unul sau mai bine două mere pe zi își asigură un aport consistent de vitamine B și C. Nici nu știți ce efecte magice au asupra organismului!

Citește și:  CAFEAUA se păstrează sau nu în frigider?

Când sănătatea e la îndemână…

Complexul de vitamine B și C care se găsesc în mere este fix ceea ce are nevoie părul dumneavoastră ca să nu mai cadă, iar firul să fie viguros. De asemenea, stimulează creşterea unghiilor şi regenerarea pielii.

Dar merele sunt ideale vara, când pielea noastră are cel mai mult de suferit din cauza expunerilor solare. Antioxidanţii conţinuţi în coaja mărului verde accelerează producerea de celule la nivelul epidermei.

În plus, mărul conţine colagen şi elastină care rejuvenează pielea şi o protejează de efectele negative ale radiațiilor UV. Conform specialiştilor indieni, mărul nu trebuie să lipsească din dieta zilnică pe perioada verii pentru a diminua disconfortul creat de caniculă şi pentru a preîntâmpina eventualele probleme legate de pierderea mineralelor şi vitaminelor prin transpiraţia excesivă.

De asemenea, mărul ajută și flora intestinală, mărește puterea de concentrare şi crește rezistenţa organismului la şocurile termice la care ne expunem pe perioada verii, mai scrie ziarul Click. Trebuie reţinut faptul că un măr de dimensiuni medii scade cu 14% riscul apariţiei cancerului de colon şi cu 20% riscul apariţiei afecţiunilor cardiovasculare.  

Comentarii: