REVIEW SANATATE

Cum îţi strici singur ziua încă de la prima oră: Obiceiuri matinale nocive

Pentru cei mai mulţi oameni, dimineaţa înseamnă o cafea în fugă şi grija lucrurilor pe care le au de rezolvat. Rutina ne face să trăim pe pilot automat şi să ne comportăm ca nişte roboţi, fără să fim conştienţi că obiceiurile matinale pot influenţa modul în care decurge întreaga zi.

Pentru a avea o zi bună trebuie să ştii cum să o începi. Dimineaţă este momentul care dă tonul şi setează modul în care te vei simţi întreaga zi. Starea cu care începem dimineaţa pune bazele experienţelor pe care le atragem în ziua respectivă, scrie brightside.me, citat de adevarul.ro.

Dacă începi fără energie, iar zilele tale sunt neproductive, s-ar putea să comiţi una dintre cele 7 greseli comune pe care le fac oamenii ineficienţi:

Amâni alarma

Specialistii spun că alarmele nu sunt o idee bună. De fiecare dată când amânăm trezirea, reîncepem un ciclu de somn pe care nu-l vom putea termina. Astfel, atunci când te trezeşti, te vei simţi foarte obosit şi leneş.

CITEȘTE ȘI: Oamenii de știință au stabilit: Ora ideală pentru cafeaua de dimineață

Ghemuirea în pat

Când te trezeşti, întinde-ţi picioarele şi braţele în timp ce stai în pat. Cu cât te întinzi mai mult, mai încrezător şi fericit vei fi în timpul zilei. Cei care stau ghemuiţi ca o pisică după ce se trezesc tind să-şi accentueze starea de somnolenţă.

Nu-ţi faci patul

Oricât de greu ar părea, făcutul patului este asociat cu creşterea productivităţii pentru restul zilei. În plus, acest obicei important este primul pas spre o zi bine organizată.

Îţi bei cafeaua la prima oră

Dacă sunteţi unul dintre acei oameni care îşi beau cafeaua dimineaţa, imediat după ce s-au trezit, e timpul să-ţi revizuieşti acest obicei. Între 8 şi 9 dimineaţa, corpul nostru produce cantităţi mari de cortizol, hormonul care reglează energia în corp. Dacă bei cafea înainte de 9.30, corpul se va obişnui să reducă producţia de cortizol şi va scădea nivelul de energie.

CITEȘTE ȘI: Nutriţioniştii ne dezvăluie marele secret: Ce să mâncăm dimineaţa pentru a fi plini de energie o zi întreagă

Te trezeşti în întuneric

Ceasul intern al corpului nostru este sensibil la lumină şi întuneric. Dacă te trezeşti în lumină scăzută, creierul ar putea fi confuz, nereuşind să treacă de starea de somnolenţă. Trage draperiile şi, în cazul în care nu s-a făcut lumină afară când te trezeşti, poreşte o lumină puternică.

Obiceiurile dimineţii dictează restul zilei

Oamenii de ştiinţă spun că obiceiurile de dimineaţă pot fi vinovate de pierderea energiei necesară pe tot parcursul zilei. Aceştia recomandă să lăsăm creierul să intre în starea de activitate treptat, conservând resursele mentale pentru când vom avea cu adevărat nevoie de ele.

Comentarii: