REVIEW

Studiu cu rezultate total neaşteptate: Cum poate fi uitarea un semn de inteligenţă peste medie

viitoaremireasa.ro

Dacă ești una dintre acele persoane care uită des anumite lucruri, nu trebuie să te îngrijorezi, deoarece uitarea este un semn că funcțiile cerebrale lucrează mai bine decât ai fi crezut.

Un studiu realizat în anul 2017 i-a făcut pe cercetători să creadă că uitarea nu trebuie legată mereu de o boală precum demența sau Alzheimer ci poate fi semnul unei inteligențe peste medie.

Echipa formată din cercetători de la Universitatea din Toronto și Spitalul SickKids au decis să demonstreze că aceasta nu este o problemă atât de mare pe cum se credea. Aceștia au decis să studieze legătura dintre uitare, creier și funcțiile cerebrale și au descoperit că amintirile pe care le deținem ne dau nivelul de inteligență, deoarece creierul consumă foarte multă energie când îl hrănești cu informații noi și ar fi o adevărată provocare să țină minte absolut tot ce primește, potrivit feminis.ro.

În această ordine de idei, trebuie să uiți anumite informații pentru a putea face loc evenimentelor noi. Potrivit oamenilor de știință, există motive întemeiate să fii uituc și poate fi chiar util. Pe măsură ce îmbătrânești, trebuie să înveți noi lucruri și tot ceea ce se învechește devine nesemnificativ, acesta fiind și motivul pentru care trebuie să faci loc nou în creier. Ar fi prea dificil să faci față noilor circumstanțe dacă ți-ai aminti tot timpul de trecut.

CITEȘTE ȘI: Ai o memorie slabă şi te concentrezi greu? Renunţă la aceste obiceiuri zilnice!

Diferența dintre pierderea memoriei și uitare

Câteodată, devii nervoasă deoarece uiți anumite lucruri, dar de fapt nu este atât de gravă situația, este ceva normal, care se accentuează odată cu înaintarea în vârstă. Dacă uiți lucruri simple, precum unde ți-ai lăsat cheile, data și ora unei întâlniri sau informații din cărți, spectacole și conversații, atunci este totul în regulă, se poate întâmpla oricui și nu înseamnă neapărat că ai vreo pierdere a memoriei.

Cât despre pierderea de memorie patologică, iată care sunt semnele unor probleme:

  • Uiți constant lucruri uzuale;
  • Uiți numele oamenilor sau a obiectelor;
  • Uiți numere;
  • Uiți ce voiai să spui în timp ce vorbești;
  • Uiți informații importante din conversațiiile anterioare;
  • Te lupți să ții pasul într-o conversația simplă;
  • Te simți pierdută în locuri pe care le știi deja.

Nu te gândi mereu la ce-i mai rău, deoarece să crezi că ai o problemă mentală este ceva serios. Este normal ca din când în când să mai uiți anumite lucruri, deoarece mintea ta este plină de gânduri și griji, ceea ce îți îngreunează procesul ținerii de minte, iar viața pe care o trăiești în această eră în continuă schimbare poate fi grea, dar nu trebuie să tragi concluzii pripite.

CITEȘTE ȘI: PROTEINA cu rol cheie în funcţionarea memoriei, descoperită de cercetători /STUDIU

Cu toate acestea, dacă te îngrijorează într-adevăr starea ta de sănătate, ar trebui să iei legătura cu medicul tău de familie ca să-i explici toate simptomele și el să-ți zică dacă este sau nu cazul să te duci la un specialist.

Comentarii: