LIFESTYLE RELATII

STUDIU fără precedent pe aproape 200 de milionari: Cum își aleg prietenii care îi ajută să evolueze

Foto: Pinterest.com

Un studiu realizat timp de cinci ani pe un număr de 177 de milionari a reuşit să afle cum şi-au atins aceştia obiectivele prin alegerea relaţiilor în mod conştient.

Cercetătorii sunt de părere că oamenii care ne înconjoară au un impact semnificativ asupra evoluţiei individuale. Potrivit adevarul.ro, în cercetarea amplă a lui Thomas C. Corley, autorul cărţii „Modificaţi-vă obiceiurile, schimbaţi-vă viaţa“ acesta a constatat că una dintre obiceiurile oamenilor bogaţi şi de succes este abilitatea lor de a se desprinde cumva de tendinţa umană de a crea relaţii cu ceilalţi în mod inconştient.

Cercetarea în care au fost intervievaţi 177 de milionari a scos la iveală că aceştia şi-au creat doar relaţii cu indivizii care erau în stadiul în care ei şi-au dorit să fie: oameni de succes.

CITEȘTE ȘI: Modelul oamenilor de succes: Lucruri pe care să le faci în weekend

Persoanele obişnuite îşi aleg în mod inconştient prietenii, şeful, soţul şi alţi oameni care îi înconjoară. Ei îşi petrec timpul cu oameni cu care se simt confortabil şi apoi le preiau obiceiurile, mentalităţile, o etică a muncii şi multe alte trăsături comune.

„Puteţi alege să fiţi bogaţi, alegând cine vă asociaţi“, spune autorul studiului.

Cu toate acestea, pentru a şti cu cine să vă asociaţi, trebuie să ştiţi mai întâi ce caracteristici să căutaţi. Persoanele care vă pot ajuta să creaţi relaţii bogate au una sau mai multe dintre următoarele trăsături:

Obiceiuri bune

Poziţie mentală pozitivă

Încredere

Încurajarea atitudinii

Loialitate

Stabilitate financiară

Etica muncii

Responsabilitate individuală

Putere şi disciplină

Pasiune şi entuziasm

Recunoştinţă

Pe de altă parte, persoanele care tind să construiască relaţii toxice tind să aibă caracteristicile opuse faţă de cele enumerate mai sus, cum ar fi obiceiurile proaste, o perspectivă negativă, mentalitate de victimă şi tendinţa de a-i învinovăţi pe ceilalţi pentru lucrurile care merg prost. Când deveniţi conştienţi de trăsăturile acestor două grupuri, atunci veţi începe să vedeţi plusurile şi minusurile în fiecare persoană.

CITEȘTE ȘI: Tipuri de personalitate/ Ce CULOARE are personalitatea ta?

Relaţiile de calitatete vă inspiră în adoptarea de obiceiuri bune, mentalitate pozitivă şi entuziasm.

Comentarii: