FRUMUSETE LIFESTYLE

Mare atenţie: Ce greşeli faci când îţi îngrijeşti pielea – avertismentul specialiştilor

Foto: Pinterest.com

Avertisment extrem de important şi de luat în seamă al specialiştilor. Care sunt cele mai mari greşeli pe care le faci în încercarea de vindecare a pielii? Îţi spunem noi.

 

Spălarea pielii faciale cu apă (dimineața și seara) este un obicei de îngrijire personală pe care-l facem în fiecare zi, dar există câteva greșeli pe care foarte multe femei le fac fără să-și dea seama.

 

Pentru a preveni apariția neplăcerilor dermatologice, uite ce ar trebui să eviți:

Spălarea excesivă

Există persoane care se spală pe față de mai multe ori pe zi, dar acest obicei duce la deshidratarea și uscarea tegumentului, și la accelerarea procesului de îmbătrânire. În plus, spălatul excesiv poate avea și alte efecte secundare; este posibil ca pielea să producă mai mult sebum, ducând astfel la ten gras. Recomandat este să te speli pe față de două ori pe zi, dimineața și seara.

Folosirea greșită a tipul de apă

Este important să-ți cunoști tipul de piele. Dacă observi că tegumentul este uscat și apoi devine normal, în anumite perioade, înseamnă că ai tenul uscat. În acest caz, ar trebui să folosești o apă facială cremoasă sau pe bază de ulei. Folosire unei alte ape poate provoca iritație, cauzând la rândul ei coșuri și acnee.

Exfolierea excesivă

Exfolierea este foarte bună pentru piele, însă prin exfoliere sunt îndepărtate celulele moarte și murdăria acumulată în stratul superior al pielii – asta înseamnă nu trebuie să exagerezi cu exfolierea. Există riscul să ajungi să te confrunți cu piele sensibilă. Ține minte că moderația este cea mai bună soluție. Exfolierea pielii faciale de două ori pe lună este mai mult decât suficient.

Folosirea prosoapelor aspre

Multe dintre noi ne spălăm pe față într-un mod greșit. Este posibil ca prosoapele folosite să fie aspre și ca ștergerea să fie una agresivă. Recomandat este să folosești prosoape moi, din bumbac, mai ales pentru față, uscate și cu care să ștergi tegumentul circular.

Spălarea cu apă fierbinte

Pielea conține uleiuri naturale, care sunt esențiale pentru menținerea ei sănătoasă, iar apa fierbinte afectează producția de uleiuri naturale peste noapte. În loc să te speli pe față cu apă caldă, alege s-o faci cu apă călduță spre rece. Aceasta este foarte bună pentru revigorarea tenului, dar și pentru menținerea sub control a temperaturii pentru a preveni înroșirea tegumentului.

Lipsa cremei/loțiunii hidratante

Acest sfat este recomandat pentru toate anotimpurile. Pielea are nevoie de hidratare, mai ales dacă tenul este uscat. Așadar, este crucial să alegi produsele de îngrijire potrivite, conform RTV. În plus, este esențial să aplici după spălarea tegumentului o cremă hidratantă pentru a o păstra catifelată și lipsită de imperfecțiuni.

Comentarii: