FRUMUSETE SANATATE

Cum să-ți păstrezi pielea mâinilor catifelată și sănătoasă iarna

Unul din lucrurile cu care ne confruntăm cel mai des în timpul iernii este pielea uscată și crăpată a mâinilor. Iar când lucrurile se înrăutățesc, pielea se poate decoji sau se pot accentua afecțiuni deja prezente cum ar fi psoriazis, eczeme. Iată ce ne recomandă Reader’s Digest pentru a ne păstra pielea mâinilor sănătoasă și hidratată.

Poartă mănuși

Dacă e așa de frig încât simți nevoia să porți căciulă, atunci trebuie să îți pui și mănuși. Investește într-o pereche de mănuși de cașmir sau într-una de piele căptușită cu lână. Ele sunt mai eficiente în a nu lăsa vântul să treacă și în a păstra căldura. Vrei să faci un om de zăpadă sau să dai zăpada la o parte cu lopata? Alege o pereche de mănuși rezistente la apă. Nu ar trebui să-ți lipsească din casă o pereche de mănuși de cauciuc pe care să o folosești când speli vasele sau când faci curat în casă, tot timpul anului, dar mai ales în timpul iernii.

Aplică zilnic cremă hidratantă cu protecție solară

Protejează-ți mâinile de razele nocive ale soarelui cu cremă cu protecție solară hidratantă SPF 50+.

CITEȘTE ȘI:Cum poți opri îmbătrânirea cu un… DESERT

Hidratează, hidratează, hidratează

Păstrează câte un recipient de cremă hidratantă peste tot: pe noptieră, pe birou, în geantă, în bucătărie. Hidratarea repetată pe parcursul zilei hrănește, vindecă și protejează pielea.

Exfoliază

Cei mai mulți dintre oameni nu se gândesc să-și exfolieze pielea de pe mâini. Însă acest lucru va duce la îndepărtarea pielii moarte și la o pătrundere mai bună în piele a cremei nutritive. Dacă vrei să folosești o soluție exfoliantă făcută în casă, amestecă un pic de ulei de cocos cu un pic de zahăr, după care freacă mâinile cu acest amestec în sensul acelor de ceasornic. Poți folosi și soluția ta preferată de exfoliere a tenului.

CITEȘTE ȘI:Modele de unghii la modă în 2018 / Stilul FRENCH

Folosește cu cumpătare soluții de dezinfectat mâinile

Folosirea în exces a soluției de dezinfectare a mâinilor poate duce la uscarea pielii mâinilor mai repede. Se recomandă folosirea unor soluții dezinfectante care sunt și hidratante și potrivite pentru piele uscată.

Spală mâinile cu săpun hidratant

Spălarea frecventă a mâinilor cu apă fierbinte și săpun poate duce la îndepărtarea uleiurilor naturale din piele. Soluția este să folosești un săpun hidratant și apă mai degrabă călduță decât fierbinte.

CITEȘTE ȘI:Cele mai simple soluții NATURISTE pentru afecțiunile sezonului rece

Evită uscătoarele de mâini

Atunci când folosești toalete publice, dacă poți alege între uscător de mâini și șervete de hârtie, alege cea de a doua variantă. Aerul fierbinte îți usucă pielea și mai mult.

Nu neglija cuticulele

Unghiile șincuticulele tale sunt la fel de sensibile la vremea rece ca și restul mâinilor tale. Introdu în rutina zilnică o cremă dulce de migdale cu ajutorul căreia să-ți hidratezi seara cuticulele și unghiile.

CITEȘTE ȘI:Efectele negative ale statului COCOȘAT la birou asupra corpului și minții

Răsfață-ți mâinile seara

Seara folosește o cremă de noapte super hidratantă. Aplic-o chiar înainte de culcare și poți chiar folosi niște mănuși subțiri de bumbac care vor ajuta la repararea, hrănirea și catifelarea pielii.

 

Comentarii: