SANATATE

Efectele negative ale statului COCOȘAT la birou asupra corpului și minții

Foto: Pinterest.com

Faptul că stai adesea cocoşat conduce la consecinţe extrem de neplăcute, din punct de vedere fizic, cât şi psihic, motiv pentru care trebuie să îți controlez poziția mai ales atunci când stai la birou.

Durerea de cap are mare legătură cu poziția spatelui și a gâtului pe tot parcursul zilei. Dacă simţi că îţi plezneşte capul fără motiv, mai mult ca sigur stai cocoşat și astfel contribui la tensionarea muşchilor din zona gâtului.

Deși pare greu de crezut, postura corporală se reflectă asupra sănătății întregului organism. Statul pe scaun la birou ore în șir poate avea efecte negative pe termen lung. Iată doar câteva dintre acestea:

Modificarea respirației

Când îți menții spatele drept, aerul întră mult mai ușor prin căile nazale către plămâni, în caz contrar toată musculatura se contractă afectând buna funcționare a căilor respiratorii.

Condițiile meteo AFECTEAZĂ de trei ori mai multe femei decât bărbaţi. Vezi DE CE!

Ingredientele DE EVITAT în pâinea de la magazin

Ce este ZOMBIEING, ultimul trend în dating. Cum îți AFECTEAZĂ relația?

Din cauza rspirației deficitare poate să apară și durerea de cap deoarece creierul nu reușește să se oxigene suficient. Inclusiv memoria va avea de suferi în lipsa oxigenării corespunzătoare, notează site-ul posturebly.com.

Profită la fiecare oră de 1-2 minute de relaxare, ține spatele drept și inspiră pe ras și expiră pe gură lent.

Foto: Pinterest.com

Vei observa cum randamentul tău la muncă se va îmbunătăți, iar durerile de ceafă, cap, spate vor fi din ce în ce mai rare.

Pierderea stimei de sine

Postura incorectă în timp facilitează apariția deformărilor posturale la nivelul coloanei, astfel că vei avea din ce în ce mai puțină încredere în tine. Specialiștii afirmă că această probleme este una dintre cele mai des întâlnite cauze ce contribuie la apariția depresiei.

Cu cât vei sta mai drept, în special la birou cu atât mai departe vor fi de tine gândurile rele.

DE CE românii NU mănâncă micul dejun

TRUCURI simple pentru a-ți stimula organismul să îți TRANSFORME grăsimile în energie

GREȘELILE făcute de părinții când le vorbesc copiilor despre SEX

Nu doar coloana resimte pozițiile incorecte de la birou ci și organele interne. Cel mai nociv aspect fiind apariția constipației. Deci, ridică-te chiar acum de pe scaun și alege să faci câțiva pași pentru sănătatea ta.

Foto: Pinterest.com

Efectele se resimt și asupra musculaturii

Este foarte simplu să îți pui sănătatea în pericol, este precum un cerc vicios, ce începe în momentul în care nu ai parte de un antrenament corespunzător mușchilor trunchiului mai ales.

Chiar dacă mergi frecvent la sală, postura incorectă îți va anula toate eforturile anterioare.

Îţi transpiră PALMELE? Iată cum poți scăpa de asta!

La ce afecțiuni ești predispus în funcție de FORMA CORPULUI

Musculatura ta are nevoie în permanență să se afle în stare activă, iar statul cu orele în șir la birou în tot felul de poziții va contribui la deformarea osoasă, apariția contracturilor musculare, ce pot fi extrem de dureroase și la dependența de medicamente pentru a combate durerile ulterioare cu care te vei confrunta.

Comentarii: