NUTRITIE

DE CE românii NU mănâncă micul dejun

Foto: Pinterest.com

Chiar dacă românii sunt de acord în proporție de 86% că micul dejun este cea mai importantă masă a zilei, doar 56% mănâncă ceva dimineața, iar o treime dintre aceştia admit că servesc micul dejun de maximum trei ori pe săptămână sau niciodată. 85% dintre românii care mănâncă micul dejun aleg să îl servească acasă, iar restul de 15% aleg să mănânce prima masă a zilei la birou sau în drum spre birou.

Doar 50% dintre cei care mânăncă micul dejun mărturisesc că extrem de rar alocă între 5 şi 15 minute pentru a sta la masă dimineaţa, timpul alocat în mod frecvent fiind mult mai redus, relevă rezultatele studiului regional intitulat “Micul dejun – atitudini și comportamente”, realizat de compania Herbalife.

 

De ce nu consumă românii micul dejun

Există desigur și motive pentru care au românii nu mănâncă micul dejun. Iată care sunt cele mai frecvent invocate:

De ce bărbații sunt atrași de femeile MATURE

40 de ani? Cum să îți schimbi rutina zilnică pentru a rămâne în formă

Principalele motive pentru care românii nu mănâncă micul dejun sunt lipsa senzaţiei de foame, lipsa timpului şi teama de a nu se îngrăşa.

De ce ne întâmpinăm oaspeții cu pâine și sare?

La 91 de ani, Regina Elisabeta a Marii Britanii este mare amatoare de gadgeturi

Greșelile pe care NU trebuie să le faci de ziua ta: Sfaturi utile ale specialiștilor

Cei care nu mânăncă dimineaţa au mărturisit câteva dintre efectele negative experimentate: senzaţia accentuată de foame resimţită până la ora prânzului, prânz copios, lipsa de energie şi concentrare în prima parte a zilei.

Foto: timpolis.ro

Cu toate acestea, femeile sunt primele care sar peste micul dejun, iar printre principalele motive invocate se numără obișnuința de a nu mânca dimineața, chiar dacă senzația de foame există, și dorința de a nu întârzia la locul de muncă. Astfel, femeile din România au înlocuit micul dejun cu o ceașca de ceai sau de cafea.

Mămăliga, miracol pentru sănătate! Iată DE CE străbunicii noștri trăiau 100 de ani

De ce a devenit Ivanka Trump noul model al abonatelor la operații estetice

Outfit-uri pentru ploaia de afară, la modă în 2017

Numărul celor care aleg să mănânce dimineaţa ar putea creşte, 53% dintre români dorindu-şi să aibă acces la reţete extrem de rapide pentru prepararea micului dejun. 48% îşi doresc opţiuni cât mai variate de alimente pentru mic dejun şi mâncăruri cu gusturi cât mai savuroase, 21% îşi doresc produse gata preparate de consumat, în timp ce 22% se gândesc şi la costuri, acestea trebuind să fie cât mai convenabile.

Ce consumă românii la micul dejun?

Primele opţiuni ale românilor pentru micul dejun sunt: ouă (75%), brânză (67%), pâine şi cafea (65%), iaurt (58%), unt (55%), cârnaţi, şuncă şi proteine de origine animală (51%).

Cel mai frumos centru istoric din România! Nu este nici Cluj, nici Braşov, nici Timișoara!

Micul dejun ideal recomandat de către specialişti ar trebui să conţină fructe sau sucuri de fructe, fibre şi proteine.

Foto: Pinterest.com

„Nu este important doar să servești micul dejun, ci contează foarte mult ce și cât mănânci. De exemplu, dacă alegi pentru prima masă a zilei carbohidrați simpli, cum ar fi produsele de patiserie, aceștia nu vor furniza cantitatea de proteine necesară pentru fiecare masă. Acest obicei te va face să simți și mai mult foamea pe timpul zilei. Un mic dejun bogat în proteine va reduce poftele pe parcursul zilei, iar acest lucru ajută mult la controlarea apetitului. Hidratarea nu trebuie nici ea neglijată, corpul având nevoie şi de lichide,” spune Conf. Univ. Dr. Corina Zugravu, membru în Comitetul Consultativ în Nutriţie al Herbalife.

Care sunt PRIMELE SEMNE care îți arată că ai probleme cu glanda TIROIDĂ

Cercetătorii au decis: ce fel de oameni sunt cei care obișnuiesc să înjure DES

De ce mediteraneenii combină uleiul de măsline cu zeama de lămâie?

Persoanele cu vârste cuprinse între 46-65 de ani iau micul dejun mai des, în medie de 3-4 ori pe săptămână, observându-se că cei care au un nivel de educaţie superior tind să ia micul dejun mai des comparativ cu cei cu o educaţie medie.

În timpul săptămânii, micul dejun se consumă în grabă. În weekend-uri în schimb, micul dejun devine o activitate relaxantă şi placută. Un mic dejun convenabil trebuie să fie sănătos, bogat în proteine şi semințe sănătoase și să aibă un conținut scăzut de grăsimi, atrag atenția nutriționiștii.

Comentarii: