NUTRITIE

Ingredientele DE EVITAT în pâinea de la magazin

Foto: Pinterest.com

Toată lumea încearcă să cumpere pâine cât mai sănătoasă şi mai gustoasă. În ultimii ani, sortimentele sunt din ce în ce mai multe şi alegerea e grea. De aceea, este bine de știut care sunt ingredientele din rețetele cu care ne îmbie patiserii, dar care sunt adevărate bombe pentru sănătatea noastră.

Vezi care sunt ingredientele de evitat în pâinea de la magazin:

Bromatul de potasiu

Bromatul de potasiu este un agent de oxidare, folosit pentru maturarea făinii folosite la pâine. Substanţa întăreşte aluatul şi îl face să crească mai mult. Studii recente arată că bromatul de potasiu are potenţial cancerigen, deşi cercetătorii de la Organizaţia Mondială a Sănătăţii vorbesc doar de tumorile apărute la şoareci.

Trei ULEIURI pentru a reinventa preparatele din bucătărie

Ce spune CULOAREA OCHILOR tăi despre starea ta de sănătate

În Statele Unite şi Japonia, orice formă de bromat a fost interzisă, pentru a reduce riscurile în rândul populaţiei. Până se hotărăsc oamenii de ştiinţă asupra potenţialului pericol din pâine, cel mai bine este să eviţi sortimentele de panificaţie care au această substanţă în compoziţie.

Azodicarbonamida

Acest aditiv este folosit la îmbunătăţirea texturii în produsele de panificaţie. Prescurtat ADA, aditivul a intrat în atenţia publicului, după ce lanţul Subway a anunţat că va renunţa la folosirea acestuia, din cauza riscurilor pentru sănătate.

Foto: Pinterest.com

Nici potenţialul cancerigen al acestui aditiv nu este clar stabilit, dar studii arată o incidenţă mai mare a tumorilor la şoarecii femele în urma servirii produselor alimentare cu ADA.

Cercetătorii au decis: ce fel de oameni sunt cei care obișnuiesc să înjure DES

De ce mediteraneenii combină uleiul de măsline cu zeama de lămâie?

Grăsimile parţial hidrogenate

Grăsimile trans sunt demult pe lista neagră de ingrediente din alimentaţie, din cauza riscurilor asupra sistemului cardiovascular. În pâine, ele sunt folosite la încetinirea oxidării, adică fac pâinea să se strice mai greu.

Fiind un aditiv folosit exclusiv pentru prelungirea vieţii unui produs la raft, se recomandă consumarea de pâine proaspătă, fără astfel de conservanţi.

Zahăr

Multe dintre sortimentele pe care le găsim în magazine au un conținut ridicat de zahăr. Zahărul este folosit în unele tipuri de pâine şi chifle, datorită îmbunătăţirii gustului, dar şi ca agent de fermentare, deoarece ajută drojdia să lucreze.

ALFĂ ce spune CAFEAUA preferată despre partenerul tău

Orgasm de 60 de secunde? Ce trebuie să faci pentru a-l obține

Avocaderia, restaurantul newyorkez cu meniul dedicat fructului avocado

Citește cu atenție ambalajul și las-o în raft dacă printre ingrediente se numără și zahărul.

Mono şi digliceride

Aceste substanţe sunt emulsificatori, care leagă ingredientele cu apă şi ulei împreună. Adăugarea lor la pâine o face mai moale, mai elastică şi mai greu de mucegăit.

Foto: Pinterest.com

Deşi mono şi digliceridele nu sunt grăsimi periculoase pentru organismul uman, ele nu sunt tocmai necesare. Bucătăria tradiţională foloseşte ouă şi lapte pentru acest efect şi, prin urmare, dacă vreţi să mâncaţi mai sănătos, ar fi bne să evitaţi orice mâncare procesată industrial, cu aditivi şi substanţe artificiale.

Hidroxianisol butilat (BHA)

BHA este un antioxidant folosit ca un conservant în industria panificaţiei. El împiedică oxidarea grăsimilor, care face pâinea să se strice prin râncezire.

ESTE ÎN BUCĂTĂRIA TA! Băutura simplă care TOPEŞTE celulita

Dieta pentru MENOPAUZĂ

4 Condimente MAI PUȚIN CUNOSCUTE pentru preparate mai gustoase!

Deşi pâinea este mai gustoasă atunci când nu are gust de vechi, BHA se numără printre substanţele posibil cancerigene pentru oameni şi trebuie evitat.

Colorant caramel

Deşi multă lume cunoaşte acest colorant din sucuri şi dulciuri, sau sosuri, nu toţi cunosc potenţialul cancerigen al acestei substanţe.
În plus, de ce ai consuma pâine vopsită, când vrei o pâine mai puţin albă datorită fibrelor şi tărâţelor din ea?

Comentarii: