LIFESTYLE

Modelul oamenilor de succes: Lucruri pe care să le faci în weekend

Cu siguranţă te-ai întrebat de mai multe ori care e secretul oamenilor de succes şi cum îşi petrec timpul liber. Ai vrea să le furi din tehnici, să faci aceleaşi lucruri, să fii la fel de eficient. Iată care sunt câteva lucruri pe care oamenii de succes le fac în weekend.

Se deconectează

Chiar dacă mulţi dintre ei muncesc şi în weekend, cel puţin sâmbăta, îşi găsesc câteva ore în care își închid telefonul şi uită complet de muncă şi de tehnologie. Potrivit bunadimineata.ro, se bucură de prezenţa familiei şi a prietenilor reali şi nu îşi verifică email-urile din 5 în 5 minute.

Nu se transformă în nişte leneşi

Avem tendinţa de multe ori, în special după o săptămână agitată, să ne punem în faţa televizorului sau a calculatorului şi să nu ne mai ridicăm de acolo până duminica seara. Şi după aşa de mult timp pierdut, avem impresia (corectă de altfel) că am pierdut două zile. Ne simţim uşor deprimaţi după un weekend în care trebuia să ne relaxăm. E bine să-ţi laşi câteva sarcini mărunte de făcut şi în weekend pentru a nu-ţi întrerupe rutina de muncă.

CITEȘTE ȘI: Felul în care îți petreci weekend-ul te afectează: Cinci obiceiuri esențiale pentru sănătatea ta

Oamenii de succes stau în weekend împreună cu familia

Asta înseamnă prânz în familie, cina în familie sau cu prieteni şi neapărat timp petrecut cu copiii, fără tehnologia de zi cu zi. E important să găseşti activităţi pe care le puteţi face fără a fi condiţionaţi de tehnologie.

Nu fac treburi casnice

Cel mai bine e să faci treburile casnice puţin câte puţin în serile din timpul săptămânii. În acest fel, te vei putea bucura cu adevărat de weekend şi nu-l vei considera tot două zile de muncă.

CITEȘTE ȘI: Ce mănâncă la micul dejun 9 dintre cele mai de succes femei ale lumii

Nu se sperie de ziua de luni

Toată lumea se comportă în weekend de parcă ziua de luni reprezintă sfârşitul lumii. Dacă ne setăm astfel creierul, bineînţeles că ne va fi foarte greu să mergem cu plăcere la muncă lunea. E mai bine să rămâi concentrat la timpul minunat pe care îl petreci cu cei dragi şi să nu te stresezi pentru o zi ca oricare alta.

Cineva spunea că dacă vrei să ajungi un om de succes trebuie să găseşti astfel de exemple şi să faci ce fac ei. Caută în jurul tău oameni de succes care au excelat în domeniul în care vrei să te afirmi şi încearcă să-i abordezi ca să le aflii secretele. Chiar dacă ţi se pare că nu ai nicio şansă să ajungi la ei, merită să încerci să îi contactezi. Nu ştii niciodată ce alte secrete ale succesului mai poţi afla.

Comentarii: