Sucul care reduce formarea cheagurilor de sânge: Poate fi băut chiar și de diabetici. Sucul de roșii, datorită conținutului său scăzut de zahăr, poate fi băut de diabetici și de persoanele care decid să piardă în greutate, spune medicul blond și biologul Dr. Irina Lyalina. Ea a menționat că acest produs conține multe vitamine: A, C, B6, PP, precum și potasiu și magneziu.
Sucul care reduce formarea cheagurilor de sânge: Sucul de roșii
„Sucul de roșii este dietetic. Conține o mulțime de vitamine A, C, B6, PP, potasiu și magneziu. Favorizează eliberarea hormonului fericirii – serotonina, ajutând la ameliorarea tensiunii și stresului.
Fără zahăr, este util pentru diabetici (indicele glicemic al sucului de roșii este destul de scăzut – 38), copii și cei care doresc să piardă în greutate. Femeile însărcinate pot și trebuie să-l bea, deoarece ajută să facă față toxicozei, umflării și constipației”, spune Dr. Lyalina.
CITEȘTE ȘI: Cum să prepari un suc de roșii delicios?
Ea adaugă că culoarea roșie a sucului se datorează prezenței licopenului în roșii, un colorant natural cu proprietăți antioxidante. Expertul amintește că băutura reduce riscul bolilor de inimă, deoarece ajută la normalizarea nivelului de colesterol „rău” și la creșterea elasticității vaselor de sânge.
„Sucul de roșii crește elasticitatea vaselor de sânge și reduce formarea cheagurilor de sânge, precum și prevenirea cancerului. Cel mai mult licopen se găsește în coaja și roșiile prea coapte. Acest suc are proprietăți coleretice și antiinflamatoare, motiv pentru care este util persoanelor cu aciditate scăzută a stomacului și boli duodenale”, rezumă Dr. Lyalina.
Sucul de roșii are un efect antisclerotic
Are un efect benefic asupra compoziției sângelui, eliminând colesterolul dăunător din acesta și crescând nivelul hemoglobinei. Această băutură este o excelentă prevenire a trombozei. De asemenea, afectează presiunea intraoculară și o reduce, ceea ce este deosebit de valoros în glaucom.
Cum îți poate face rău sucul de roșii
Dacă acest produs este utilizat corect, puteți aștepta doar beneficii de la el. Sucul de roșii nu trebuie amestecat cu produse care conțin amidon și proteine (pâine, carne, cartofi, ouă, pește, brânză de vaci), acest lucru poate duce la formarea de pietre la rinichi.
CITEȘTE ȘI: Îţi poate schimba viaţa: Ce se întâmplă în corp dacă bei un pahar de suc de roşii în fiecare zi
Adăugarea de sare de masă reduce proprietățile benefice ale sucului de roșii, dar este posibilă creșterea digestibilității acestuia prin adăugarea câtorva linguri de grăsime vegetală (ulei de măsline sau ulei secundar) sau prin consumarea sucului cu produse care conțin grăsimi (nuci, brânză). Sucul de roșii se combină perfect cu alte sucuri vegetale și legume, potrivit actualno.com.
Comentarii: