NUTRITIE SANATATE

Sucul de sfeclă roșie acționează eficient pentru a vindeca bolile din organismul nostru

Atât rădăcina de sfeclă roșie, cât și frunzele sunt cunoscute pentru efectele sale de a curăța sângele și a-l regenera.

Sfecla roșie este bogată în vitaminele A, B1, B2, B6 și C.

CITEȘTE ȘI: Slăbeşti rapid şi sănătos: Cum funcţionează dieta cu sfeclă roşie

Sucul de sfeclă roșie acționează eficient pentru a vindeca bolile din organismul nostru

Se știe că frunzele au un conținut de fier mai mare chiar decât spanacul. Ele sunt, de asemenea, o sursă excelentă de calciu, magneziu, cupru, fosfor și sodiu.

Mai mult, frunzele conțin acid folic, mangan, potasiu, fibre și carbohidrați sub formă de zaharuri naturale. Conținutul de fier este de cea mai bună calitate pentru regenerarea sângelui.

Sfecla roșie și sucul de sfeclă roșie sunt recomandate în afecțiuni renale, afecțiuni hematologice, anemie, artrită, cancer, constipație, afecțiuni hepatice, gută, gripă, viroze, afecțiuni ale vezicii urinare, hipertensiune, febra tifoidă, hemoroizi, afecțiuni nervoase, hernie, malarie, reumatism, dermatoze, stări febrile, cât și lăuzelor care nu expulzează placenta.

Sucul de sfeclă roșie acționează eficient pentru a vindeca bolile din organismul nostru

Sucul de sfeclă roșie este o sursă importantă de nitrați, care s-au dovedit a dilata vasele de sânge, a crește fluxul sanguin în țesuturi, reduc cerințele de oxigen a mușchilor și inhibă cheagurile de sânge.

Se recomandă sucul de sfeclă roșie și în afecțiuni ale pielii. Datorită conținutului de acid folic, luptă împotriva ridurilor și a afecțiunilor pielii.

Ridurile pot fi reduse aproximativ 60% cu un consum regulat de suc de sfeclă roșie.

De asemenea, sucul de sfeclă roșie este recomandat în anemie. Conținutul ridicat de fier din sfeclă regenerează și reactivează celulele roșii din sânge și oferă noi provizii de oxigen pentru organism.

Conținutul de cupru ajută la o mai bună asimilare a fierului. Pentru tratarea anemiei, se bea sucul de sfeclă roșie dimineața și seara după mese, câte jumătate de pahar.

Pentru ateroscleroză, sucul de sfeclă roșie are efecte benefice. Acest minunat suc roșu este un puternic solvent pentru depozitele de calciu anorganic care determină întărirea arterelor.

Se bea sucul de sfeclă roșie în boli de rinichi și vezică biliară. În amestec cu sucul de morcov, acționează eficient pentru a vindeca bolile legate de aceste două organe.

CITEȘTE ȘI: Sfecla roşie, un deliciu care îţi întăreşte imunitatea. Cum se prepară în post

Așa cum puteți observa, sucul de sfeclă roșie este cel mai benefic preparat pentru organism datorită numeroaselor beneficii pe care le poate sănătății noastre.

Nu ezitați să îl preparați acasă și să îl serviți cât de des!

Comentarii: