SANATATE

Suferiți de aciditate și balonare? Iată ce indică aceste simptome și cum le puteți evita

Multe persoane se confruntă cu aciditatea și balonarea aproape zilnic. Acești doi termeni, care merg mână în mână, sunt simptome ale unor tulburări legate de aciditatea din organism.

Oamenii ar putea avea aciditate care poate fi asociată cu arsuri la stomac și o senzație de durere surdă sau o senzație de arsură în piept. Balonarea, pe de altă parte, este o senzație de plenitudine în stomac, împreună cu distensia abdominală.

Tulburările legate de aciditate pot fi din cauza ulcerelor sau a formării de eroziuni în stomac

De asemenea, se poate datora refluxului de acid. „Pacienții cu reflux acid au tendința de a avea senzația de mâncare care urcă în piept și care poate fi, de asemenea, arsuri la stomac”, a declarat Dr. Pankaj Puri, directorul secției Gastroenterologie și științe hepatobiliare, Fortis Escorts Hospital, Okhla, New Delhi.

CITEȘTE ȘI: Poți scăpa de balonare cu aceste remedii naturale: Sunt ușor de găsit

Dr. Puri a spus că, deoarece aciditatea și balonarea sunt simptome ale tulburărilor legate de aciditate, pacienții care au orice fel de tulburare vor simți plenitudine și arsuri la stomac în partea superioară a abdomenului, chiar sub epigastru (locul unde se unesc coastele).

Dispepsie

Uneori, aciditatea și balonarea tind să apară din cauza refluxului de acid rezultat din eroziunea și ulcerația (formarea de răni în mucoasa) din stomac, numită dispepsie.

Cu toate acestea, unele persoane pot avea aceste simptome fără ulcer sau reflux acid. Aceasta se numește dispepsie non-ulceroasă.

Alteori, balonarea poate fi, de asemenea, asociată cu tulburări intestinale sau arsuri de gheață în stomac combinate cu aciditate și poate fi ameliorată după trecerea scaunului.

Balonarea poate fi legată de alimente în mai multe moduri

„Se poate întâmpla atunci când o persoană mănâncă alimente care pot duce la formarea excesivă de gaze. De asemenea, se poate întâmpla atunci când nu se digeră bine alimentele. Acea mâncare nedigerată duce la creșterea gazelor. Dacă aveți dispepsie sau tulburări intestinale și o producție crescută de gaze, aceasta va cauza balonare”, a declarat Dr. Puri.

Excesul de alimente grase poate schimba utilitatea intestinului și te poate face să te simți balonat. „Dacă aveți o masă grea afară care are multă grăsime și grăsime vă va face să vă simțiți balonat. De asemenea, se poate întâmpla în timpul infecțiilor din cauza alimentelor, ceea ce poate duce, de asemenea, la balonare”, a adăugat el.

Există anumite semnale de alarmă pentru a înțelege gravitatea acidității și a balonării.

„Dacă o persoană este mai în vârstă, între 50 și 60 de ani, și are simptome persistente de pierdere în greutate, vărsături sau sânge în scaun, starea sa trebuie investigată de un medic. Cu toate acestea, un consult medical ar fi suficient dacă o persoană are 20 de ani”, a declarat Dr. Puri.

Cel mai frecvent mod de a aborda aciditatea și balonarea este prin administrarea de antiacide sau medicamente care vor neutraliza acidul și vor acoperi mucoasa conductei alimentare și a stomacului.

PRECAUȚII

  • „Evitați analgezicele, deoarece acestea pot provoca formarea de ulcer.
  • Ar trebui să evitați prea multe mese prăjite și grase, deoarece acestea vor afecta utilitatea intestinului și sunt asociate cu cantități mai mari de reflux acid.
  • Este mai bine să aveți mese mici și frecvente decât mese mari.
  • Nu vă întindeți imediat după masă.
  • Luați-vă o oră sau o oră și jumătate înainte de a vă întinde după masă.
  • Luați mesele puțin mai devreme în timpul serii”, a sfătuit Dr. Puri, adăugând că exercițiile fizice ajută la îmbunătățirea sistemului intestinal.

Dacă aveți aciditate, atunci fructele citrice vă vor face să vă simțiți mai rău. De asemenea, cafeaua vă va face să vă simțiți mai acid. Stați departe de fumat, alcool, alimente prăjite și cafea. Ar crește refluxul, formarea ulcerului, refluxul gastroesofagian și simptomele legate de aciditate.

CITEȘTE ȘI: Cărbunele vegetal, medicamentul pe care trebuie să îl ai tot timpul la îndemână: Cum te scapă de diaree și balonare

În afară de aceasta, un organism numit Helicobacter pylori, care este un microb asociat cu formarea ulcerului, a devenit destul de frecvent.

Comentarii: