NUTRITIE

Supă de sfeclă roșie cu iaurt – Te ajută să ai un ficat sănătos/ REȚETĂ

cutiutacuretete.ro

Sfecla roșie este alimentul cu un conținut bogat de vitamina B, mangan, potasiu, fibre, fier, fosfor, dar și vitamina C.

Este una dintre cele mai benefice legume pentru sănătatea ficatului, iar sucul de sfeclă roșie este unul dintre cele mai bogate alimente ca sursă de antioxidanți și nitrați naturali. Așadar, consumul regulat de sfeclă este modalitatea eficientă de a consuma nutrienții și cantitatea de fibre de care organismul tău are nevoie.

CITEȘTE ȘI: Ține cancerul la distanță, tratează anemia și infecțiile urinare – Motive să bei regulat suc de sfeclă roșie

Pentru zilele călduroase de vară alege o supă rece de sfeclă roşie cu iaurt, care te va răcori şi îţi va oferi toţi nutrienţii necesari. Prepararea acesteia durează doar câteva minute, după care te vei bucura de un gust fin şi plăcut.

Ingrediente pentru supă de sfeclă roşie cu iaurt

  • 5-6 sfecle coapte,
  • 2 castraveţi medii, 4 ridichi
  • 2 căţei de usturoi,1 l chefir
  • 1 vâr cuţit piper, 4 ouă de prepeliţă
  • 350 g iaurt gras, sare, după gust,
  • 1 legătură mărar

CITEȘTE ȘI: Vei vrea să mănânci zilnic sfeclă roșie: Șase beneficii extraordinare pentru sănătate

Curăţă sfeclele de coajă şi dă-le prin răzătoarea mare. Toacă ridichile şi castraveţii şi pune-i într-o cratiţă. Toarnă chefirul, iaurtul şi adaugă usturoiul zdrobit şi sfecla, apoi asezonează cu sare şi piper şi omogenizează amestecul. Păstrează supa în frigider şi serveşte-o cu mărar proaspăt tocat şi cu ou fiert.

Comentarii: