LIFESTYLE

Superman de România „zboară” la Campionatul Mondial!

Alex Avasiloae este primul gimnast român care va participa în premieră la Campionatul Mondial de Trampoline (la Baku), cea mai nouă disciplină înființată în 2021 de Federația Română de Gimnastică.

La nici 9 luni de când s-a apucat de trampoline, Alex Avasiloae va merge la cea mai tare competiție a disciplinei, fără să mai fi participat la vreun alt concurs în acest sport.

 „Sunt foarte emoționat pentru că vor fi peste 100 de participanți la categoria mea. Eu mi-am pregătit cele două integrale bine”, mărturisește gimnastul.

Alex a venit în trampoline cu o bază din săriturile în apă, tânărul de 17 ani fiind multiplu medaliat în probele de 1 metru și 3 metri ale acestui sport.

De când s-a apucat și până acum, sportivul a progresat enorm. De două luni, se pregătește pe plasa de concurs pe care poate să se înalțe mai mult de 7 metri!

„Am evoluat ceva, ținând cont că în primele luni nu puteam să leg 3, 4 elemente foarte ușoare, acum am ajuns să leg 10 elemente grele”, spune puștiul antrenat de tatăl său.

CITEȘTE ȘI: Ce trebuie să faci pentru a avea o viaţă sănătoasă: Specialiştii ne spun totul

Tatăl recunoaște că sunt momente în care îi este greu să îi fie copilului lui și părinte și antrenor. „Pot surveni accidente.  Este plăcut să îl vezi pe podium, dar în același timp este ciudat să îți vezi copilul căzând de pe trambulină de la o înălțime de 6-7 metri…treci foarte ușor de la rău la bine , de la extraordinar la foarte rău”, povestește tatăl-antrenor.

Alex a renunțat la prima lui dragoste, săriturile în apă, pe care nu mai poate să le practice din cauză că în București nu există un bazin în care sportivii se pot antrena.

„Este cel mai frustrant lucru, pentru că faci un sport în care trebuie să sări în apă și tu nu ai bazin să te antrenezi. Singurul bazin unde aș putea să mă pregătesc este la Bacău și mi-e foarte greu să ajung, drumul e de 4 ore și condițiile nu sunt unele în care să faci performanță”, adaugă gimnastul.

 

 

Comentarii: