Cartofii carbonara sunt un adevărat deliciu culinar, o rețetă reinterpretată după faimoasele paste carbonara.
Cartofii carbonara au o consistență cremoasă și pot fi pregătiți atât în zilele obișnuite, cât și cu prilejul unor ocazii speciale sau atunci când îți dorești să îți surprinzi invitații.
Aceștia pot fi serviți atât ca fel principal, cât și însoțiți de o salată verde proaspătă, fiind delicioși în orice combinație.
CITEȘTE ȘI: Savurează pastele Carbonara de casă mai bune decât în orice restaurant – Exquis
Surprinde-i pe cei dragi cu acești cartofi carbonara și îți vor mulțumi
Ingrediente:
- 500 g cartofi
- 200 g bacon
- 100 g cașcaval
- 100 g parmezan ras
- Sare, piper
- 2 căței de usturoi (opțional)
- 3 gălbenușuri de ou
- 200 g smântână lichidă
CITEȘTE ȘI: Rețetă inedită de post: Cum se prepară paste carbonara cu avocado – Exquis
Surprinde-i pe cei dragi cu acești cartofi carbonara și îți vor mulțumi
Mod de preparare:
Începe prin a fierbe într-o oală mare cartofii pe care îi tai în cuburi de aproximativ 2 cm în apă cu puțină sare până când devin moi, iar apoi scurge-i și lasă-i deoparte.
În continuare, prăjește baconul într-o tigaie până când devine crocant, apoi adaugă usturoiul și călește-le ușor.
Usturoiul oferă o notă aromată și aduce un plus de savoare.
După ce ai urmat și acest pas, este necesar să amesteci într-un castron gălbenușurile cu smântâna lichidă și să condimentezi cu sare și piper.
Adaugă treptat cașcavalul până când se formează un sos cremos, care va ține toate ingredientele legate.
Mai apoi, adaugă baconul în sos și așază cartofii într-un vas termorezistent.
La final, toarnă sosul peste cartofi, pune deasupra parmezanul ras și bagă preparatul în cuptorul preîncălzit la 170 °C pentru aproximativ 25 de minute sau până când devine rumenit și capătă o crustă aurie.
Comentarii: