REVIEW

Tainele IQ-ului: Ora la care te trezești spune ceva despre inteligența ta

„Cine se scoală de dimineață, departe ajunge” este proverbul desființat de cercetători în ultima perioadă. Un studiu făcut în urmă cu câţiva ani de Satoshi Kanazawa, psiholog la Scoala de Stiinte Economice si Politice din Londra, şi publicat de studymagazine.com, arată că persoanele cu un IQ mai ridicat sunt cele care se culca la o ora înaintată şi se trezesc târziu.

Cercetătorii spun că, de 10.000 de ani de oamenii s-au obișnuit să meargă la culcare cand apune soarele si să se trească atunci cand astrul rasare pe cer. Dar omenirea și-a mai schimbat obișnuințele de când a apărut electricitatea.

CITEȘTE ȘI: Primul lucru făcut dimineaţa: Ce obiceiuri matinale au oamenii de succes

Cercetătorii spun că persoanele cu un IQ mai scăzut urmeaza și acum acest tipar, in timp ce intelectualii sfidează, inconștient, și își fac un program propriu. A sta treaz pana tarziu este un act de rebeliune, iar cei care sfideaza tendintele adopta valori noi. Studiul îi aparține cercetătorului Satoshi Kanazawa, psiholog la Scoala de Stiinte Economice si Politice din Londra.

Iată ce statistici au rezultat după studierea unui lot reprezentativ, în funcție de ora la care se culca fiecare persoana.

IQ mai mic de 75 – adorm, in timpul saptamanii, la 23:41 si se trezesc la 7:20, iar in weekend, se culca la 00:35 si se trezesc la 10:09.

IQ intre 90 si 110 – adorm, in timpul saptamanii, la 00:10 si se trezesc la 7:32, iar in weekend, la 1:12 si se trezesc la 10:14.

IQ peste 125 – adorm, in timpul saptamanii, la 00:29 si se trezesc la 7:52, iar in weekend, adorm la 1:44 si se trezesc la 11:07.

CITEȘTE ȘI: Nouă lucruri pe care femeile de succes le fac dimineaţa pentru a fi mai frumoase

Mai mult, studiile au demonstrat și că persoanele matinale, care adoră să se trezească devreme şi sunt foarte active în primele ore ale dimineţii, prezintă și o predispoziţie mai mare pentru a-şi înşela partenerii de viaţă şi pentru a adopta comportamente “mai puţin morale” după lăsarea serii, potrivit unui studiu citat de bbc.co.uk, citat de Mediafax.

Comentarii: