LIFESTYLE

Talentele ascunse ale singurei gimnaste calificate la olimpiadă! Maria Holbură, o artista

Maria Holbură nu e talentată doar la gimnastică, ci e și o adevărată artistă! De patru ani, singura gimnastă calificată până acum la olimpiada de la Tokyo și-a descoperit o nouă pasiune: pictează tablouri pe numere.

„Acum câțiva ani, treceam pe lângă un magazin de specialitate, mi-au plăcut câteva tablouri, mi le-am cumpărat și am început să pictez”, povestește  sportiva calificată la individual compus, la Jocurile Olimpice de anul acesta.

Până acum, Maria a pictat cinci tablouri, unele dintre ele sunt la Deva, iar altele în casa părinților de la Constanța. De ultimul, un portret, s-a apucat în cantonamentul de la București, unde gimnasta va rămâne împreună cu lotul național de senioare până în aprilie, când vor merge la Campionatele Europene de la Basel.

„Îmi place foarte mult, mai vin uneori supărată de la antrenament că nu mi-a ieșit ceva, dar când ajung în cameră mă apuc să pictez și îmi trece. Mă relaxează extraordinar”, mărturisește Maria, pe care calificarea la olimpiadă a făcut-o să-și schimbe planurile. Gimnasta ar fi vrut să se retragă!

CITEȘTE ȘI: Cum să îți antrenezi TOT corpul în doar 15 minute /VIDEO

A terminat un tablou în două zile

Dacă nu ar fi făcut gimnastică de performanță, Mariei i-ar fi plăcut să fie pictoriță! „Gimnastica e pasiunea mea cea mare, dacă aș fi avut mai mult timp, mi-ar fi plăcut să iau lecții de pictură de la cineva de specialitate. Cred că pot să fac un tablou din imaginație”, dezvăluie sportiva.

Pentru că îi place foarte mult să stea în fața pânzei colorate, Mariei îi ia puțin până termină un tablou. „Cel mai repede am terminat unul în două zile. A fost foarte greu, dar am stat la el până l-am terminat”, mai spune Maria.

 

 

 

Comentarii: