AVERTISMENT

Acest articol conține imagini explicite. Te rugăm să confirmi că ai vârsta legală pentru a accesa articole cu conținut sexual.

Explicit RELATII

Teorie incredibilă a specialiştilor: Infidelitatea contribuie la îmbunătăţirea relaţiei de cuplu

Foto: Pinterest.com

La acest lucru nu ne-am fi gândit vreodată. Specialiştii vin cu o teorie uluitoare. Infidelitatea contribuie la îmbunătăţirea relaţiei de cuplu.

 

Infidelitatea duce, în cele mai multe cazuri, la separare şi chiar la divorţ. Intervine durerea, sentimentul de trădare şi chiar abandon. Contrar aşteptărilor, unii psihoterapeuţi consideră că infidelitatea poate fi un factor benefic ce poate întări relaţia de cuplu.

 

Cunoscutul psihoterapeut de cuplu Esther Perel crede că infidelitatea poate fi benefică, reprezentând primul pas către un bilanţ real al relaţiei.

CITEȘTE ȘI: Sfaturile specialiştilor înaintea anotimpului rece: Greşelile care ne pot îmbolnăvi

Aceasta este băutura-minune: Îţi întăreşte imunitatea şi te salvează de boli grave

Deşi nu apără adulterul, crede că atunci când se va întâmplă acest lucru, divorţul nu ar trebui să fie singura opţiune, scrie independent.co.uk. „Cred că oamenii ar trebui să poată determina singuri opţiunile pe care le au şi consecinţele acestora. Nu este corect să împingem oamenii să divorţeze şi să creadă că divorţul este întotdeauna soluţia cea mai bună“, spune Perel.

CITEȘTE ȘI: Vrei să nu mai ai probleme cu tensiunea arterială: Consumă fructul minune

Ingredientul uzual care îți PROVOACĂ foamea în permanență /STUDIU

Terapeutul este de părere că infidelitatea ar putea contribui, de fapt, la îmbunătăţirea unei relaţii deoarece obligă cuplurile să se ocupe de problemele care au dus la această situaţie. „Uneori relaţia devine mai puternică, mai sinceră şi mai profundă decât înainte, deoarece partenerii pun cărţile pe masă“, spune Perel.

Cercetările indică o creştere de 40% a numărului de femei care şi-au trădat partenerii după 1990, în timp ce procentul bărbaţilor a rămas echilibrat. Pe de altă parte, la începutul acestei luni, datele colectate de pe un site de relaţii extraconjugale au relevat faptul că un procent de 99% dintre bărbaţi au admis fie că au înşelat, fie că au fost înşelaţi de parteneră.

Comentarii: