REVIEW

Terapia împotriva gândurilor negre și a tristeții: E la îndemâna tuturor

Foto: Pinterest.com

Terapia împotriva gândurilor negre și a tristeții: E la îndemâna tuturor. Câteodată, suferim din cauza proastei dispoziţii, care ne afectează viaţa de zi cu zi. Există diferite moduri de a scăpa de depresie şi de a alunga gândurile neplăcute şi una dintre acestea este shoppingul, care ne ajută atunci când nu putem determina adevărata cauză a proastei noastre dispoziţii.

Terapia împotriva gândurilor negre și a tristeții

Tristeţea este de obicei asociată cu sentimentul că anumite situaţii ne controlează viaţa, care nu mai este în propriile noastre mâini. Alegerile şi rezultatele cumpărăturilor pot restabili un sentiment de control personal şi autonomie.

CITEȘTE ȘI: Oboseală continuă, lipsă de energie sau stări dese de tristețe = HIPOTIROIDIE!

Terapia prin cumpărături înseamnă mai mult decât dobândirea anumitor lucruri, fiind vorba adesea despre satisfacerea unor nevoi emoţionale profunde. Aproape toată lumea simte o bucurie reală când cumpără ceva pentru sine.

Tehnica funcţionează surprinzător, iar starea emoţională pozitivă se păstrează pentru o perioadă de timp. Cercetările arată că există de fapt o mare valoare psihologică şi terapeutică în shopping, dacă este făcut cu moderaţie, desigur.

Terapia împotriva gândurilor negre și a tristeții: E la îndemâna tuturor

Chiar şi privitul în vitrine sau navigarea online pot aduce o fericire care alimentează creierul. Dopamina este eliberată chiar înainte de efectuarea unei achiziţii. Femeile sunt sfătuite să facă shopping cât mai des posibil, dar cu măsură şi în funcţie de posibilităţi. Nu trebuie cheltuite sume enorme pentru a ne simţi bine, fiind suficiente lucruri mărunte: un buchet din florile preferate, o broşă, o revistă/carte cu multe sfaturi utile, o vizită la cosmetică/masaj – acestea nu sunt cheltuieli, ci un ajutor psihologic urgent.

Făcând cumpărături, atenţia de la probleme se mută şi acestea vor trece pe plan secund. Pentru unii, însă, terapia prin cumpărături poate deveni o dependenţă.

CITEȘTE ȘI: Terapia prin râs: Importanţa râsului în lupta cu stresul şi tristeţea cronică

Cumpărăturile se transformă de la comportament terapeutic la comportament compulsiv problematic atunci când devin o modalitate obişnuită de a face faţă anxietăţii, stresului sau pierderii şi când sunt dificil de controlat, potrivit rador.ro.

Comentarii: