LIFESTYLE

Texanul care s-a făcut român vrea să-i ducă pe „tricolori” la EuroBasket 2021!

Kristopher Jameill Richard a rostit fără greşeală jurămantul de credință şi a devenit cetățean român. Este român cu acte-n regulă şi e al treilea american cu care naţionala de baschet vrea să intre în elita europeană. Ashley Walker și Giordan Watson au primit și ei cetățenia română.

„Mă simt minunat, este o mare onoare pentru mine să fiu român. E ceva de care eu și familia mea putem fi mândri și un pas mare pentru cariera mea”, mărturiseşte Kris Richard, baschetbalist în naționala României.

Citeşte şi: Cum îţi încălzeşti maşina iarna: Sfaturi practice pentru toţi şoferii

Înnebunit după papanași

În vârstă de 30 de ani, Kris Richard a activat în ultimul an în România, pentru CSM CSU Oradea, echipă cu care a câștigat titlul național în ultimele două sezoane. Mâncarea românească l-a cucerit definitiv.

„A fost un șoc cultural când am venit din Texas la București, dar oamenii de aici m-au primit ca pe un membru al familiei. Mă simt minunat aici. În România, cel mai mult îmi place mâncarea. Papanașii sunt preferații mei”, spune americanul.

Kris Richard va avea ocazia să debuteze la echipa națională chiar în meciul împotriva campioanei mondiale. România va întâlni Spania în preliminariile EuroBasket 2021. Meciul va avea loc la Cluj, pe 20 februarie 2020. „Suntem foarte fericiți că îl avem pe Kris cu pașaport românesc și gata să joace pentru echipa națională”, spune Horia Păun, președintele FR Baschet.

Comentarii: