LIFESTYLE

Cum îţi încălzeşti maşina iarna: Sfaturi practice pentru toţi şoferii

Foto: Pinterest.com

Sfaturi practice şi extrem de utile pentru toţi şoferii. Cum îţi încălzeşti maşina iarna? Îţi spunem noi toate secretele.

 

Cine nu-și dorește ca dimineața să se urce într-un automobil încălzit și să nu mai aștepte mult timp ca temperatura din mașină să ajungă la un nivel acceptabil? Iată două sfaturi prețioase pentru ca mașina să se încălzească mult mai rapid în anotimpul rece.

 

În cazul în care automobilul nu este dotat cu un sistem de încălzire în scaune ori cu volan încălzit, cea mai practică și mai eficientă soluție se numește încălzitor staţionar. Acesta este un dispozitiv suplimentar care încălzește mult mai rapid motorul.

Încălzitorul staționat se poate monta într-un service autorizat și nu dăunează deloc motorului. Acesta are proprietatea de a încălzi motorul extrem de repede în perioada anotimpului rece. Unele încălzitoare sunt dotate cu timer programabil. Majoritatea cumpărătorilor fie dețin vehicule mari (camioane sau microbuze, rulote mari, cabine pentru TIR), fie dețin automobile diesel ale căror motoare se încălzesc mai greu.

Cât de des și ce tipuri de CARNE este indicat să consumaţi în funcție de AFECȚIUNILE avute

CITEȘTE ȘI:

Pastilele efervescente NU trebuie luate prea des, ne AVERTIZEAZĂ medicii

Cele mai frecvente GREȘELI pe care le faci când gătești cu ulei de măsline

Prețul unui astfel de accesoriu este cuprins între 2.900 și 3.800 de lei, în funcție de model și de proprietăți. Cel care va opta pentru acest accesoriu trebuie să știe că, cel mai probabil, consumul de combustibil al mașinii va crește cu circa 0,17 litri pentru 20 de minute cât e ciclul maxim de încălzire, conform playtech.ro.

CITEȘTE ȘI: ÎNTREBAREA care te ajută să cumperi cadoul perfect

CITEȘTE ȘI: Alimente-pansament, cu ajutorul cărora poți combate aciditatea

Cele mai sănătoase părți ale legumelor și fructelor pe care le ARUNCI

Un alt sfat de care șoferii ar trebui să țină cont în diminețile geroase este să nu dea drumul la sistemul de climatizare din momentul în care se urcă la volan, întrucât motorul este rece și aerul din habitaclu va fi de asemenea rece. Conform specialiștilor, se poate da drumul la climatizare după cinci sau 10 minute de staționare cu motorul pornit.

Comentarii: