SANATATE

Pastilele efervescente NU trebuie luate prea des, ne AVERTIZEAZĂ medicii

Foto: Pinterest.com

Din cauza conținutului de sare, consumul regulat de pastile efervescente crește riscul unor probleme cardiovasculare. Acest lucru nu înseamnă că medicamentele împotriva durerilor trebuie evitate, însă este bine să fie luate cu moderație.

Medicamentele respective conțin cantități destul de mari de sodiu, iar acumularea lor duce la riscuri de tulburări potențial serioase, ținând seama că aporturile de sare se adaugă la cele adesea prea mari din alimentație.

 

Specialiști britanici de la University College din Londra au demonstrat acest lucru analizând date privitoare la câteva zeci de mii de adulți englezi, afectați sau nu de o boală sau un eveniment cardiac sau vascular (hipertensiune, infarct, AVC).

Cum încearcă diverse ţări din lume să încurajeze vaccinarea. UNDE se situează România

Cel mai bun tratament împotriva kilogramelor ÎN PLUS: infuzia din aceste plante-minune

Tort de ÎNGHEȚATĂ de ciocolată albă și fructe de pădure

Rezultatul pune în evidență o relație între aportul de sodiu conținut în medicamentele efervescente și riscul de accident cardiac și cerebro-vascular, scrie passionsante.be

Acest pericol este mai pronunțat când oamenii au tulburări diagnosticate (angină pectorală, hipertensiune, diabet) sau prezintă factori de risc (tabagism).

Reglează-ți METABOLISMUL cu ajutorul băilor cu sare marină

ATENȚIE! Băuturile răcoritoare îți PROVOACĂ foame

Obiceiuri care îti perturbă somnul si implicit dieta

Specialiștii britanici recomandă consumul acestor medicamente în varianta fără sodiu. O pastilă efervescentă luată din când în când nu prezintă niciun pericol, însă oamenii care iau regulat trebuie să se gândească mai bine înainte să o facă.

Foto: Pinterest.com

Comentarii: