NUTRITIE

Alimente-pansament, cu ajutorul cărora poți combate aciditatea

 

Primăvara și toamna sunt perioadele în care se reactivează ulcerul gastric. Pentru a evita agravările gastritei hiperacide, poți apela la câteva alimente care au rolul de a combate aceste neplăceri. Nu este nevoie de un regim special, ci doar de o îmbinare înțeleaptă a câtorva alimente cu efecte benefice asupra sistemului digestiv.

Bananele au un conținut bogat în potasiu, care echilibrează nivelul pH-ului din întregul organism. Ele au fost dintotdeauna un bun antidot împotriva refluxului gastro-esofagian. De asemenea, bananele sunt bogate în fibre și o sursă importantă de grăsimi, astfel că sunt foarte sățioase, așa că nu e nevoie să mâncați alimente nesănătoase, care mai și îngrașă, când puteți să rezolvați problema consumând un astfel de fruct.

Pepenele, fie că este roșu sau galben, ambele soiuri sunt bogate în antioxidanți și fibre, care ajută la evitarea refluxului și a altor afecțiuni stomacale prin menținerea sănătății membranei mucoase. Conținutul ridicat de apă din aceste fructe ajută la hidratarea organismului și la reducerea nivelului acidității în tot organismul. Alte fructe, cum ar fi merele și papaya, sunt de asemenea surse importante de fibre și ajută la echilobrarea acidității.

„Vă rup frunzele?” auziți când cumpărați ridichi. VEZI de ce ar trebui să spui NU

Cele mai frecvente GREȘELI pe care le faci când gătești cu ulei de măsline

SENZAȚIONAL! La 52 ani, și-au pierdut copilul la Colectiv. Acum, au o fetiță!

Laptele de cocos. Această băutură naturală revigorantă are proprietăți de curățare, ajutând la eliminarea toxinelor din organism. Sucul de nucă de cocos este bogat în fibre și ajută la motilitatea normală a intestinului.

DE SEZON/ Cele mai bune REȚETE cu LEURDĂ

Torta Pasqualina/ REȚETE DE WEEK-END

Cea mai sănătoasă rețetă: Negresă de ciocolată cu ZUCCHINI. Fără lactate, fără ulei/ LOW-CARB

Laptele rece. Dacă nu ai intoleranță la lactoză și poți consuma produse lactate fără probleme, laptele reprezintă o altă modalitate excelentă de combatere a acidității. Laptele absoarbe formarea de acid în stomac, oprindu senzatia de reflux sau arsură. Ori de câte ori simțiți că acidul din stomac începe să-ți facă probleme, bea un pahar de lapte rece, fără aditivi sau zahăr.

CAPCANELE de pe site-urile care oferă servicii turistice. VEZI ce spun autoritățile

NU mai consumaţi aceste legume crude! Sunt TOXICE

3 CONDIMENTE care STIMULEAZĂ DIGESTIA

Alimentul din DIETA JAPONEZĂ care te ajută să slăbești chiar și 2 kilograme pe zi

Lapte bătut, iaurt, kefir sau sana, ori alte variațiuni, vă scutesc de aciditate. Ele ajută la menținerea sănătoasă a sistemului digestive în totalitatea sa. Consumându-le în mod regulat, după mese, reprezintă o modalitate excelentă de a evita formarea acidității pe termen lung. Pe lângă aceasta, au un conținut bogat în probiotice și prebiotice, necesare păstrării echilibrului de bacterii benefice și imunității.

Comentarii: