REVIEW

ÎNTREBAREA care te ajută să cumperi cadoul perfect

 

Zi de nastere, aniversare, onomastica, sarbatori. Atatea ocazii si tot atatea cadouri. Presiunea este mare mai ales cand este vorba de cineva drag si vrei sa cumperi de fiecare data cadoul perfect.

Un terapeut britanic a gasit raspunsul la aceasta dilema. Si tot ce trebuie sa faci este sa-i adresezi destinatarului o simpla intrebare.

Potrivit lui Dawn Walton, un psihoterapeut britanic in varsta de 43 de ani, tot ce trebuie sa faci pentru a stii exact ce cadou sa cumperi este sa intrebi destinarul urmatorul lucru: „Imagineaza-ti ca te plimbi pe o plaja. Cum este?”. In functie de raspuns, vei stii si ce cadou sa daruiesti.

Iata posibilele variante de raspuns:

1. Raspuns vizual

Cineva care descrie ce vede pe plaja respectiva este o persoana vizuala, iar cadoul ar trebui sa fie din acest spectru. O rama foto personalizata sau un album, poate chiar o carte personalizata si in general lucruri la care persoana respectiva se poate uita. Pentru o astfel de persoana si impachetarea cadoului este importanta.

Cum scapi de durerea de cap în 30 de secunde. FĂRĂ PASTILE!

Știi ce să NU COMANZI la restaurant? Lista produselor pe care însăși CHELNERII nu le-ar comanda

2. Raspuns auditiv

Daca persoana respectiva incepe sa-ti descrie sunetul valurilor, pescarusii etc, inseamna ca este guvernata de auz. O astfel de persoana poate fi ingropata in daruri, insa daca nu i se spune „te iubesc”, nu va fi fericita. Nu este deloc usor sa cumperi un cadou pentru un astfel de destinatar, deoarece probabil au deja toata muzica preferata. Dar poti cumpara bilete la un concert sau la un musical, precum si un abonament la un podcast sau o colectie speciala ce stii ca le este pe plac.

3. Raspuns tactil

Cand persoana respectiva incepe prin a-ti descrie cum se simte pe plaja, atunci stii ca ai de a face cu o personalitate kinestezica. Atingerea este cea mai importanta. Le place caldura si dragostea este manifestata indeosebi prin atingeri. Unei astfel de persoane trebuie sa-i cumperi ceva care sa ii stimuleze acest simt: o zi la spa sau o esarfa moale ori manusti calduroase, ceva parfumat – o lumare, un parfum etc., mai explica specialistul citat de publicatia britanica Daily Mail.

De câte ori trebuie să faci sex în funcție de vârstă?

De ce fac oamenii sex NOAPTEA?

Cea mai UȘOR DE MANIPULAT femeie, în funcție zodie. VEZI ce nativă este vizată

4. Raspuns analitic

Daca intrebarea ta este urmata de altele, ale interlocutorului – cum este afara?, unde se afla plaja?, cat de adanca e apa? etc – inseamna ca ai de a face cu o persoana analitica. Acesteia trebuie sa-i cumperi ceva ce ii va stimula gandirea. Poate fi ceva ieftin, banal sau ceva mai scump, acesta este un detaliu minor. Se va bucura si pentru o carte sau un abonament la o revista preferata, un set de DVD-uri gen Blue Planet, dar si daca ii vei cumpara un gadget. Important este sa poata „explora” acel cadou.

Comentarii: