SANATATE

TOP 10 obiceiuri prin care îţi strici singur vederea

Foto: Pinterest.com

Toată lumea vrea să vadă bine cât mai mult timp, dar majoritatea oamenilor fac zilnic greșeli ce afectează sănătatea oculată.

Iată câteva dintre motivele din cauza cărora odată cu înaintarea în vârstă vei începe să ai și probleme de vedere.

1. Folosești produsele cosmetice mai mult de trei luni

Oftalmologii recomandă adesea să arunci cosmeticele mai vechi de trei luni, din cauza faptului că acestea acumulează bacterii ce pot cauza infecții oculare, potrivit feminis.ro.

CITEȘTE ȘI: De ce ni se înroșesc ochii

2. Mănânci prea multă făină

Făina duce la creșterea nivelului de insulină, ceea ce duce la întinderea globilor oculari și diminuarea câmpului vizual. Chiar dacă cercetătorii se îndoiesc de faptul că făina în sine ar fi problema principală din cauza căreia au oamenii probleme de vedere, s-a dovedit că influențează într-adevăr calitatea vederii.

3. Folosești picături fără prescripție

Dacă ai început să folosești picături de ochi fără prescripție medicală, înseamnă că ai adesea probleme, dar acestea te ajută doar temporar. Din cauza faptului că această metodă te ajută doar pe moment și nu tratează problema în sine, este recomandat să mergi la un oftalmolog înainte de a lua un flacon nou de picături.

4. Bei prea puțină apă

Dacă bei mai puțin de 8 pahare pe zi, corpul începe să fie deshidratat, ceea ce duce la producția de mai puține lacrimi și îți simți ochii uscați.

5. Renunți la ochelarii de soare iarna

Medicii avertizează că radiațiile UV se reflectă din ghață și zăpadă, fenomen care te poate orbi temporar. În plus, ajungi să vezi dublu, să ți se umfle fața și să-ți lăcrimeze ochii. De aceea trebuie să porți mereu ochelari de soare.

6. Dormi prea puțin

Dacă ochii tăi nu s-au odihnit suficient nu vei putea vedea clar și îți vor apărea în fața lor cercuri negre, din cauza reacțiilor de contractare involuntară.

7. Ții prea aproape cărțile

Cercetătorii au observat o legătură strânsă între felul în care ține o persoană cartea pe care o citește și calitatea vederii acesteia. Convingerea generală este că cei care nu pot trăi fără să citească ceva zilnic, văd mai prost tocmai din cauza faptului că țin prea aproape materialele de lectură.

CITEȘTE ȘI: Culoarea ochilor dezvăluie o mulţime de lucruri despre sănătatea ta. De ce e riscant să ai ochii albaştri

8. Te freci des la ochi

Dacă îți freci ochii obosiți sau care te mănâncă, vei obține doar temporar o senzație de bine, dar acest obicei duce în timp la schimbarea formei corneei.

9. Lucrezi în stres

Dacă te dor ochii sau ai orice fel de disconfort când lucrezi, nu este de la monitor ci de la faptul că stai într-un mediu stresant și o atmosferă instabilă. Statistic vorbind, cei care își iubesc locul de muncă au mai puține probleme cu ochii.

10. Uiți să-ți scoți lentilele de contact

Corneea primește oxigen din aer când ești trează și se hidratează prin intermediul lacrimilor când dormi. Dacă porți non stop lentile de contact, ea nu mai poate primi toate elementele necesare și se slăbește.

Comentarii: