SANATATE

Tot ce trebuie să știi despre cervicită: De ce apare afecțiunea ginecologică și cum se tratează

professionalklinic.ro

Tot ce trebuie să știi despre cervicită: De ce apare afecțiunea ginecologică și cum se tratează. Cervicita este poate cea mai des întâlnită afecțiune ginecologică. Boala are ca manifestare principală inflamarea colului uterin. Diagnosticul și tratamentul sunt esențiale!

Inflamarea colului poate să fie produsă de o multitudine de cazuri. De exemplu, o serie de microbi sau viruși pot fi responsabili de apariția vaginitei care la rândul său duce la apariția unei răni pe col. Dar și o serie de boli cu transmitere sexuală, așa cum sunt gonoreea, herpesul genital, clamidioza pot duce la infectarea colului uterin. Trebuie menționat că această afecțiune poate să de dezvolte în corp în același timp cu vaginita (inflamarea vaginului). Totodată medicii spun că infecțiile virale sau cele bacteriene care duc la apariția cervicitei sunt transmise pe cale sexuală.

Tot ce trebuie să știi despre cervicită: Principalele semne și simptome

În primul rând trebuie spus că cervicita nu este mereu simptomatică. Sunt foarte multe femei care nu experimentează niciun simptom. Însă sunt și femei care au următoarele simptome: secreții vaginale anormale, secreții de culoare albă sau gălbuie, durere vaginală, dureri în timpul actului sexual. Apar și micțiunile dese, însoțite de dureri la urinare, potrivit doctorulzilei.ro.

CITEȘTE ȘI: Specialiştii ştiu de ce are nevoie vaginul pentru a fi sănătos: NU purtaţi lenjerie intimă!

Tot ce trebuie să știi despre cervicită: Iată care sunt cauzele de apariție ale bolii

Este produsă de regulă de infecțiile bacteriene și virale, transmise prin contact sexual neprotejat.

Și reacțiile alergice provocate de spermicidele contraceptive sau de latextul prezervativelor pot fi o cauză.

Cum se stabilește diagnosticul:

Dacă o femeie nu are niciun simptom, afecțiunea e descoperită la controlul ginecologic de rutină.

De asemenea, sunt și cazuri când este descoperită cervicita prin realizarea testelor specifice (cultura secreției de col) sau prin realizarea testului Babeş-Papanicolau.

CITEȘTE ȘI: Medicii oferă RĂSPUNSUL: Întrebările despre VAGIN pe care femeilor le este RUŞINE să le adreseze

În ce constă tratamentul?

Tratamentul va fi stabilit de medicul ginecolog abia după ce au fost făcute analizele specifice și cauza este identificată. De exemplu, dacă este o cauză infecțioasă, tratamentul va consta în prescriere de antibiotice sub formă de supozitoare vaginale. Dacă a fost declanșată de afecțiuni virale, se recurge la medicație antivirală. În ceea ce privește bolile cu transmitere sexuală, este cel mai probabil ca și partenerul să urmeze tratamentul în concomitent cu pacienta. Rar, dacă tratamentele clasice nu au rezultatele dorite, se poate apela la tratarea bolii cu ajutorul lasărului care va distruge țesuturile afectate.

Comentarii: