MOMS

Toţi părinţii trebuie să ştie: Legătura dintre sport şi dezvoltarea inteligenţei copiilor

e-medicina.md

Activitatea fizică ajută copiii să-şi dezvolte inteligenţa, spun oamenii de ştiinţă. După numeroase studii desfăşurtae timp de 5 ani, aceştia au confirmat că sportul îmbunătăţeşte memoria şi învăţarea.

Cel mai recent studiu privind efectele sportului asupra creierului copiilor arată că mişcarea poate fi un puternic instrument pentru dezvoltarea inteligenţei, scrie medium.com

În ultimii cinci ani, tot mai multe studii au adus dovezi precise care demonstrează că exerciţiile fizice îmbunătăţesc memoria şi învăţarea.

CITEȘTE ȘI: Schimbare majoră în şcoli: O nouă disciplină pentru copiii scutiţi de educaţie fizică

Sportul îmbunătăţeşte memorarea informaţiei

Studiile au arătat că cei care au făcut sport după 4 ore de învăţat au avut o retenţie mai bună a informaţiilor la 24 de ore după testare. Rezultatele indică faptul că sportul influenţează procesul prin care amintirile sunt consolidate (transferate din memoria pe termen scurt sau lung).

Chiar şi micile pauze pentru sport îmbunătăţesc capacitatea de concentrare

Doar 4 minute de exerciţii intense sporesc abilitatea de concentrare a copiilor de 9 – 11 ani. Chiar şi o singură pauză pentru sport stimulează învăţarea, arată studiul.

Mersul pe jos stimulează nivelul de înţelegere

20 de minute de mers pe jos sau pe banda de alergare îmbunătăţesc memorarea informaţiei citite în rândul copiilor de 10 ani. Beneficiile sportului au fost evidente şi în cazul copiii cu ADHD.

CITEȘTE ȘI: NU e de joacă! SLIME, pasta gelatinoasă provoacă alergii!

Sportul măreşte abilităţile motrice

15 minute de exercitii cardiovasculare au crescut conectivitatea creierului şi nivelul de eficienţă înregistrat în rândul copiilor.

Copiii activi din punct de vedere fizic sunt mai puţin deprimaţi

Riscul depresiei este redus în cazul copiilor activi din punct de vedere fizic. Acest lucru este foarte important, deoarece numărul copiilor şi adolescenţilor afectaţi de depresie şi anxietate este în creştere în majoritatea ţărilor occidentale.

Comentarii: