NUTRITIE

Tradiționala plăcintă de Anul Nou din Bulgaria – O rețetă mai pufoasă și mai gustoasă

În doar câteva ore vom întâmpina Anul Nou. Din timpuri imemoriale, la sud de Dunărire, în această sărbătoare se prepară o delicioasă plăcintă.

Gospodinele reușesc întotdeauna să facă o treabă impecabilă pentru a pregăti o plăcintă delicioasă și pufoasă.

Cu toate acestea, astăzi vom împărtăși o rețetă care este ideală și pentru doamnele care nu au prea multă experiență în bucătărie. Plăcinta se prepară în cel mai scurt timp și cu un efort minim.

CITEȘTE ȘI: Începe anul având grijă de creierul tău: Cum îți poți menține agerimea memoriei

Iată care sunt ingredientele:

  • aluat de plăcintă – 1 pachet;
  • ulei – 60 ml;
  • unt de vacă – 60 g;
  • ouă – 3 buc.;
  • cremă de brânză – 1 pachet;
  • brânză de vaci – 200 g;
  • iaurt – 1 găleată;
  • praf de copt.

Mod de preparare:

Pentru a fi mai ușor, începeți cu umplutura. Într-un castron, bateți cele două ouă și un albuș de ou. Iaurtul se amestecă cu praful de copt. Acesta se adaugă și el la ouă, precum și crema de brânză și brânza de vaci.

Într-un vas mic sau într-o caserolă, se amestecă uleiul și untul de vacă și se ține pe foc până se topește untul.

CITEȘTE ȘI: Cortizolul, ”dușmanul” siluetei! Adevărul despre mâncatul pe fond nervos, cum vă influențează ”hormonul stresului” viața

Pregătim două cruste, pe care le ungem cu grăsime, le presărăm cu umplutură și le rulăm. Toate produsele sunt tratate în acest mod. Chifteluța se aranjează în formă de melc în tavă.

Tăiem plăcinta în bucăți și o punem la copt într-un cuptor preîncălzit la 180 de grade. Când este gata, acoperiți cu un prosop și lăsați-o să se odihnească. Apoi o putem mânca. Se dovedește nespus de delicioasă.

Comentarii: