NUTRITIE

Transformă banalii cartofi prăjiţi într-o delicatesă! Trei idei de încercat acasă

Foto: Pinterest.com

Cartofii prajiti sunt buni si cu un strop de sare aruncat in graba. Insa daca le pui ierburi proaspete si condimente, sunt de-a dreptul geniali. Iata 3 idei care merita incercate.

Cartofi dulci cu crema de feta

Ai nevoie de:

3 cartofi mari dulci

3 linguri ulei de masline
2 linguri unt nesarat

3 catei de usturoi tocati marunt

1/2 lingurita sare de mare

1/2 lingurita piper

parmezan ras

3 linguri patrunjel tocat marunt

3 linguri coriandru proaspat tocat marunt

3 linguri busuioc proaspat

Fa un amestec din ulei de masline, unt aromat cu usturoi (topit impreuna cu cateii de usturoi), sare si piper. Trece cartofii prin acest amestec, apoi pune-i la cuptor, pe o foaie de copt, intr-un singur strat, timp de 20 de minute (la 220 grade Celsius, preincalzit). Dupa 20 de minute, scoate-i, amesteca-i din nou si mai lasa-i 15-20 de minute la cuptor, recomanda foodstory.stirileprotv.ro.

Apoi, trece-i prin parmezan si ierburile proaspete, tocate marunt, iar daca e nevoie mai condimenteaza-i cu sare si piper.

Pentru crema de feta, amesteca branza feta cu putin iaurt grecesc, sare, piper, parika, putina maioneza si pudra de usturoi.

CITEȘTE ȘI: Cojile de la cartofi NU trebuie aruncate: Beneficiile pot fi uriașe pentru organism

Cartofi cu ierburi proaspete si parmezan

Ai nevoie de:

ierburi proaspete: busuioc, coriandru, patrunjel, oregano.

Toaca-le marunt, pune sare si praf de usturoi peste ele si amesteca-le bine. Cand cartofii sunt gata, condimenteaza-i cu acest mix proaspat si aromat, apoi presara peste ei un strat de parmezan.

pinterest .com

Cartofi cu usturoi si parmezan

Ai nevoie de:

3 cartofi taiati wedges
2 linguri de ulei de masline
5 catei de usturoi, tocati marunt
1,5 lingurita cimbru uscat
90g parmezan ras
sare kosher
piper proaspat macinat

CITEȘTE ȘI: Ce NU știai despre cartofi: Efect extraordinar pentru sănătate

Preincalzeste cuptorul la 190g Celsius. Unge o foaie de copt cu ulei si aranjeaza cartofii pe ea intr-un singur strat. Stropeste-i apoi cu ulei, usturoi, cimbru si parmezan. Condimenteaza-i cu care si piper, dupa gust. Amesteca. Pune cartofii la copt 30 minute. Serveste imediat.

Comentarii: