NUTRITIE SANATATE

Glanda tiroidă, sursa multor probleme. Alimentele care o ajută să funcţioneze corect

Glanda tiroidă controlează toate procesele metabolice din organism, astfel că, de buna ei funcţionare, depinde starea noastră de sănătate.

Bolile de tiroidă afectează mai des femeile. În România, cea mai subdiagnosticată boală cu care se confruntă femeile este hipotiroidia.

Cele mai frecvente simptome ale bolilor de tiroidă sunt oboseala cronică, creşterile sau scăderile inexplicabile în greutate, ochi umflaţi, bătăi anoemale ale inimii, menstruaţia neregulată, pielea uscată, amorţeala, furnicăturile, depresia.

CITEȘTE ȘI: TESTUL SIMPLU care îți spune dacă AI PROBLEME cu tiroida

Pentru a funcţia com trebuie, tiroida are nevoie de iod pe care îl poate lua fie din sarea iodată, fie din peşte şi fructe de mare.

Alte alimente care ajută tiroida sunt legumele cu frunze verzi precum spanacul, lăptuca, bogate în magneziu şi alte minerale cu rol important în procesele organismului, potrivit webmd.com, relatează adevarul.ro. Oboseala, crampele musculare şi modificările ritmului cardicac pot fi semne că nu există suficient magneziu în corp.

Nucile şi seminţele de dovleac sunt surse excelente de fier şi seleniu, precum şi alte minerale bune pentru tiroidă. Câteva nuci sau seminţe pe zi sunt suficiente pentru a beneficia de tot seleniul de care avem nevoie.

CITEȘTE ȘI: Cum trebuie să bei apa pentru a-ți vindeca TIROIDA

Carnea provenită din organe precum rinichi, ficat, inimă, conţine acid lipoic, un antioxidant care luptă cu radicalii liberi. Acest acid gras mai poate fi găsit în suplimentele alimentare. Prea mult acid lipoic însă poate dăuna bunei funcţionări a tiroidei. Totodată, acidul lipoic poate interfera cu medicamentele luate pentru tiroidă.

Comentarii: