REVIEW

Transpiră picături de sânge! Medicii italieni studiază straniul caz al unei fete de 21 de ani

Foto: Pinterest.com

 

Medicii italieni au publicat în revista Canadian Medical Association Journal (CMAJ) straniul caz al unei paciente, în vârstă de 21 de ani, care transpiră cu sânge prin porii feței și ai mâinilor, relatează EFE.

Medicii Roberto Maglie și Marzia Caproni au descris într-un articol al revistei canadiene cazul acestei tinere care de trei ani transpiră cu sânge prin aceste părți ale corpului fără să sufere vreo leziune.

Salata la pungă. O găsim peste tot, dar nu mulţi ştiu cât de PERICULOASĂ este!

De ce SALATA VERDE ne face MAI MULT RĂU decât carnea?

Potrivit lor, este vorba de hemoragii care se produc fără niciun fel de motiv și care intervin când pacienta doarme, sau în timpul practicării de exerciții fizice.

Foto: Pinterest.com

Hemoragiile durează între 1 și 5 minute, au explicat experții.

Episoadele de transpirație cu picături de sânge au făcut ca tânăra să se „izoleze social” și să dezvolte simptome „depresive și de panică”. Deși au fost tratate aceste probleme de anxietate cu medicamente, hemoragiile au continuat, informează Agerpres.ro.

Ce spune CULOAREA urinei despre starea ta de sănătate

Medicii au diagnosticat-o pe tânără cu o boală rară denumită hematohidroză, ce constă în „eliminarea spontană de transpirație sanguină prin pielea intactă”. Totuși, experții nu cunosc cauzele acestei hematohidroze, deși ar putea avea la bază boli sistemice, sau tulburări psihomatice.

Foto: Pinterest.com

Potrivit istoriei medicale, o posibilă explicație a transpirației cu sânge este afectarea rețelei de vase foarte mici (capilare) aflate împrejurul glandelor sudoripare. Atunci când acestea se dilată din cauza anxietății, ele se pot rupe, iar sângele poate ajunge în glandele sudoripare.

Ce spune CULOAREA OCHILOR tăi despre starea ta de sănătate

Tinerei i-a fost administrat propanolol, un medicamente folosit în tratarea hipertensiunii, care a redus, dar nu a eliminat, hemoragiile prin porii pielii.

Comentarii: