NUTRITIE SANATATE

Trei alimente, pe care toți le consumăm, care dăunează grav creierului

Trei alimente, pe care toți le consumăm, care dăunează grav creierului. Dieta, și în special consumul anumitor alimente, are un efect direct asupra creierului.

Trei alimente comune care dăunează grav creierului

Trei alimente comune dăunează funcției cerebrale și cresc riscul de moarte prematură. Acest lucru este afirmat în revistele științifice Annals of Neurology (AoN) și Stroke.

Sucuri îndulcite

Sucurile îndulcite se numără printre produsele care se află în fruntea acestei liste. Studiul a constatat că persoanele care au consumat sucuri cu conținut ridicat de fructoză au fost mai predispuse să sufere de demență.

CITEȘTE ȘI: Ce nu ar trebui să faci imediat ce te trezești dimineața: Gestul care îți poate afecta creierul

Produse de panificație

Produsele de panificație cu un conținut ridicat de grăsimi trans se află pe locul al doilea în clasamentul oamenilor de știință. Aceste substanțe afectează în mod negativ funcțiile cognitive ale creierului.

Pizza

Populara pizza, care este un aliment preferat de mulți, se află, de asemenea, în top trei. Voluntarii care au consumat-o în mod regulat și-au pierdut IQ-ul și au obținut scoruri scăzute la testele de capacitate cognitivă.

Cei mai nocivi îndulcitori artificiali

Riscul s-a cumulat în cazul persoanelor care se supraalimentau, care aveau carențe nutriționale, care fumau și erau sedentari.

Specialiștii Universității din Boston au cercetat și efectele băuturilor îndulcite cu zahăr, iar acestea nu au fost asociate cu risc de demență sau AVC, ci cu un alt set de probleme.

Oamenii de știință au demonstrat că îndulcitorii sunt toxici pentru intestine, după ce au analizat îndulcitorii aprobați consumului în SUA și statele europene, inclusiv controversatul aspartam, folosit în Cola dietetică.

Studiul arată că îndulcitorii artificiali vă pot pune sănătatea în pericol. Controversatul aspartam este folosit de zeci de ani în produse destinate diabeticilor și cu precădere în cola dietetică.

Alături de aspartam, cercetătorii ”pun la zid” sucraloza, zaharina, ciclamații, Advantam (E969), ciclamat, și Acesulfam K (E 950).

Cercetătorii din Israel și Singapore avertizează în legătură cu potențialul periculos al acestei băuturi și al produselor care conțin îndulcitori periculoși.

Cu cât ingerăm mai mulți astfel de îndulcitori, cu atât mai toxice vor fi intestinele noastre, ne avertizează profesorul Ariel Kushmaro, cel care a condus studiul.

CITEȘTE ȘI: Medicii au descoperit: Când pierderea mirosului înseamnă o afectare a creierului

Dezastrul provocat de zahăr este incontestabil, chiar dacă a fost ascuns sub preș câteva decade, inducând oamenilor ideea că dușmanul sunt grăsimile, zahărul s-a dovedit a fi extrem de periculos în dietă. Iar grăsimile bune, adevărat combustibil pentru un organism sănătos.

Care sunt problemele pe care le pot declanșa sucurile îndulcite cu aspartam și zaharină?

Depresie, insuficiență renală, diabet de tip 2, sindrom metabolic.

Comentarii: