LIFESTYLE

„Tricolorele” se obișnuiesc cu aerul din Tokyo! Echipa de tenis de masă a României se va încălzi la Cupa Mondială pentru prima medalie olimpică

Într-un sport dominat chiar şi în Europa de asiaticele naturalizate în diverse ţări, România este o rara avis. Câştigă medalii, titluri şi este chiar campioană europeană cu echipa feminină. Fetele au o mare ambiţie şi nu se vor lăsa până nu vor obţine anul viitor prima medalie olimpică din istoria tenisului de masă românesc. Până la Jocurile Olimpice de la Tokyo, „tricolorele” sunt hotărâte să urce pe podium la Cupa Mondială, competiție ce va avea loc în capitala Japoniei.

„Ne dorim foarte mult o medalie, toate suntem pregătite. Ar fi frumos să luam și o medalie aici și să terminăm anul foarte frumos, pentru că la toate categoriile au fost rezultate extraordinare. E bine că avem Cupa Mondială în Tokyo. E important să avem înainte de Olimpadă un concurs în Tokyo, să ne pregătim și să știm cum sare mingea”, mărturiseşte Bernadette Szocs, campioană europeană tenis de masă.

Citeşte şi: Pizza la con, TRENDUL care face furori pe net / VIDEO

Româncele, prezentă la stabilirea urnelor pentru „europene”

Până atunci, româncele au fost invitate de forul continental să participe la stabilirea urnelor pentru turneul european din 2021, iar Elizabeta Samara, Adina Diaconu și Beatrice Romanescu au onorat invitaţi. România nu va juca în primul stagiu, nici la fete, nici la băieți, ambele echipe fiind direct calificate.

Cu nu mai puțin de șapte titluri europene în palmares, la simplu, dublu și cu echipa, Elizabeta Samara visează să cucerească o nouă medalie de aur în competiția continentală, de această data chiar în România.

„Sunt foarte fericită că dețin atâtea titluri, nu e niciun secret, poate doar acela că mi le-am dorit foarte mult pe toate. Acum țintesc încă un titlu european cu echipa și încă unul la simplu, dar cel mai mult îmi doresc să îl iau cu echipa. Îmi place să joc acasă, pentru fani, pentru familie și prieteni. Va fi presiune, dar ne place să jucăm în aceste condiții”, spune Elizabeta Samara, campioană europeană la tenis de masă.

Citeşte şi: Jamie Oliver: Soția mea și-ar dori mai mulți copii, DAR …

Hegemonia fetelor noastre

În septembrie, la Nantes, Elizabeta Samara, Bernadette Szocs, Daniela Dodean Monteiro, Adina Diaconu și Irina Ciobanu au cucerit titlul european pentru a doua oară consecutiv. România are în palmares cinci titluri de campioană europeană la tenis de masă pe echipe, la feminin, obținute în 1992, 2002, 2005, 2017 și 2019.

„Echipa națională necesită o anumită stare mentală, nu sunt niciodată relaxată la meciurile echipei naționale. Țintim mereu primul loc și fiecare meci e o provocare. Când ești numărul unu, devii o țintă și toată lumea vrea să te învingă, așa că trebuie să fim foarte atenți la fiecare meci. Nu e ușor să ne menținem pe primul loc, dar e foarte plăcut”, spune managerul Federaţiei Române de Tenis de Masăm, Beatrice Romanescu.

 

 

 

 

Comentarii: