Trucuri în bucătărie: Cum să faci un sos cremos și delicios care să scoată în evidență gustul peștelui. În timpul gătitului, peștele are tendința să devină uscat, sec, fără nicio atracție, de aceea se cere, în general, un sos fin, cremos, delicios care să îi scoată în evidență gustul.
Acest sos este o împrospătare a clasicului sos Velouté, doar că aroma îi va fi îmbunătățită și amplificată prin adăugarea altor ingrediente, în funcție de scopul în care este folosit.
CITEȘTE ȘI: Sosul sweet chilli, preparat acasă în cel mai simplu mod
Un sos bun este cheia pentru a prepara o mulțime de feluri de mâncare.
Sosul Velouté este un sos alb cremos, realizat dintr-un roux alb (un amestec de făină și unt) și supă limpede. Deși este delicios în sine, acest sos este folosit pentru alte sosuri și supe.
Sosul pe care eu vi-l prezint astăzi este format din următoarele ingrediente:
- 30 g unt
- 25 g făină
- 350 ml supă de pui
- 50 ml smântână lichidă
- Sare și piper după gust
- Pătrunjel tocat
- Capere, fulgi de chilli (opțional)
Mod de preparare:
Topim untul într-o tigaie adâncă, apoi adăugăm smântâna și amestecăm bine cu ajutorul unui tel.
Turnăm încet supa de pui, amestecând continuu timp de 5 minute, până sosul se va îngroșa.
Adăugăm smântâna lichidă, sarea și piperul și opțional fulgii de chilli, dacă sunteți iubitori ai gustului picant.
CITEȘTE ȘI: Secretul coastelor la cuptor- sosul Barbeque făcut acasă
Amestecăm sosul până obținem o consistență fină și cremoasă.
După ce luăm sosul de pe foc adăugăm pătrunjelul tocat și caperele (opțional).
Sosul se pune peste pește, oricare ar fi garnitura.
Comentarii:









