NUTRITIE

Trucuri la dietă: Ce alimente poţi consuma după ora 20 fără să te îngraşi

sodelicious.recipes

Deși gustările luate seara nu au o reputație bună, pentru că nu mai avem timp să ardem ceea ce consumăm, există totuși alimente la care putem apela dacă simțim nevoia să ronțăim ceva după ora 20:00.

Ciocolata neagră

Deși nu este privită cu ochi buni de persoanele care au grijă de greutatea lor, ciocolata, în forma ei neagră, poate fi consumată seara, mai ales dacă e vorba de o cantitate mică. 20 de grame de ciocolată neagră nu conțin mult zahăr, luptă împotriva inflamației din corp și contribuie la îmbunătățirea stării de spirit. Alege pentru consum o ciocolată care să conțină cel puțin 70% cacao, recomandă clicksanatate.ro.

CITEȘTE ȘI: SURPRIZĂ: Ciocolata, mai eficientă împotriva răcelii decât medicamentele

Înghețata de banane

Dacă știi că ți se face poftă de ceva dulce la orele serii, e bine să ai mereu în congelator câteva banane înghețate, alături de alte fructe care îți plac. Când simți nevoia de o gustare dulce după ora cinei, amestecă la blender câteva bucăți de banană congelată și 2-3 căpșuni, de exemplu, și vei obține o înghețată delicioasă, naturală și sănătoasă.

Fisticul în coajă

Dacă preferatele tale sunt alimentele sărate, o gustare indicată seara este fisticul. Având în vedere că trebuie să îl descojești, vei consuma ceva mai puțin decât dacă ai avea în față un bol cu semințe fără coajă. Biotina, vitamina B6 și grăsimile nesaturate din conținutul fisticului fac din el o gustare hrănitoare. Ai grijă, însă, cât mănânci: 50 de grame de fistic fără coajă conțin aproximativ 280 de calorii.

CITEȘTE ȘI: Cum alegi cele mai sănătoase brânzeturi: Urda vs. brânza de capră

Bulgărașii de brânză

Că îi spui cottage cheese, brânză de casă sau brânză cu bulgărași, acest aliment e cât se poate de potrivit pentru o gustare luată seara, mai ales dacă alegi o variantă cu mai puține grăsimi. Plină de proteine, seleniu și vitamina B12, brânzica de casă este hrănitoare și nu te îngrașă, ba chiar îți este un aliat de nădejde dacă vrei să slăbești. 1 cutie de cottage cheese de 200 de grame conține aproximativ 200 de calorii.

Comentarii: