FRUMUSETE

Trucuri pentru un pensat corect: Cum obţii cea mai potrivită formă a sprâncenelor

Foto: Pinterest.com

Cât de importantă este forma sprâncenelor? Ei bine, atât la femei, cât şi la bărbaţi, este elementară, căci ele pot schimba complet fizionomia feţei. Anul acesta s-au purtat sprâncenele cât mai naturale, iar trendul pare că se menţine şi pentru 2020. Uitaţi de tatuajele permanente care nu fac decât să vă înăsprească trasăturile.

Esenţial este ca forma să fie aleasă în funcţie de trăsăturile feţei. În vreme unora le stă bine cu sprâncene groase, pe altă femeie ar putea să o avantajeze cele mai subţiri.

Iată câteva trucuri despre stilizarea sprâncenelor, dar şi cum se pot “repara” cele pensate excesiv sau pensate greşit, potrivit Observator:

Cum alegi forma sprâncenelor?

“Pentru faţa rotundă, sprâncenele trebuie să fie un pic mai arcuite, ca să balansăm formele, dacă le facem tot pe rotund, rotunjim şi mai tare faţa. În schimb, pentru faţa pătrată sau lungă, trebuie un pic mai rotunjite”, explică Simona Cosma, cosmetician, pentru sursa citată.

Ca să fim siguri că nu grăşim, putem să trasăm cu un creion câteva linii fine, în punctele cheie, de unde trebuie îndepărtate firele de păr. Iar dacă este necesar să le tundem, ideal este să facem asta încă de la început şi nu după ce au fost pensate.

CITEȘTE ȘI: Moda sprâncenelor tatuate: Cum se fac, cât rezistă şi ce riscuri există

Nu folosiţi oglindă care măreşte pentru pensatul sprâncenelor

Nu este corect să folosim o oglindă care măreşte, pentru că avem tendinţa să luăm mai mult decât este necesar, iar atunci când te uiţi într o oglindă normală, sprânceana să fie prea subţire sau prea arcuită.

O alta modalitate prin care putem schimba forma sprâncenelor, este sa le machiem. Nu avem nevoie decât de geluri, farduri sau creioane. Dacă aţi dat greş, să ştiţi că şi sprâncenele incorect pensate pot fi stilizate.

CITEȘTE ȘI: CAUZELE pentru care NU îţi mai cresc deloc sprâncenele

Nuanţa fardului sau a creionului de sprâncene, extrem de importantă

După ce am identificat forma potrivită şi am corectat imperfecţiunile, trebuie să alegem şi nuanţa fardului sau creionului pe care îl vom folosi.

“Culoarea alegem în funcţie de culoarea pielii şi culoarea părului, pentru brunete alegem nuanţe de maro mai închis, combinat în partea din faţă cu maro mediu, iar la blonde, merg pe nuanţe de cenuşiu, marouri mai deschise, 26 09 roşcatele merg de obicei pe un maro închis”, explică make-up artistul Raluca Paraschiv.

Iar ca ultim sfat venit de la specialişti: !entru ca rezultatul să dureze cât mai mult, puteţi aplica pe sprâncene şi un gel special pentru fixare.

Comentarii: