FRUMUSETE

CAUZELE pentru care NU îţi mai cresc deloc sprâncenele

Foto: Pinterest.com

Sprâncenele sunt unul dintre elementele cele mai importante ale feţei, pentru că pot schimba radical forma acesteia, în bine sau în rău. O formă nepotrivită te va dezavantaja, însă una aleasă corect, îţi poate lumina întregul ten.

Odinioară eram dependente de pensetă, acum nu mai știm cum să fugim de ea! Dacă, oricât ai încerca, sprâncenele tale nu vor să redevină dese și bogate, este posibil să te situezi în una dintre situaţiile de mai jos:

Le-ai pensat prea mult

Te numeri printre femeile prietene la cataramă cu penseta în anii trecuți? Este posibil să fi afectat ciclul de creștere al firelor de păr pentru totdeauna sau semi-permanent, sau să fi provocat daune atât de mari foliculului de păr, încât să îi stopezi creșterea pe o durată indefinită.

Suferi de tricotilomanie, o tulburare obsesiv-compulsivă

Cum vezi un fir de păr răsărit în zona sprâncenelor, dar și pe picioare, pe mâini sau în zona pubiană, nu te poți abține să nu îl smulgi victorioasă? Mai mult, îți rupi și șuvițele din cap atunci când ești stresată? Este posibil să fii victima acceselor de tricotilomanie, o afecțiune care te determină să îți smulgi părul în mod obsesiv.

Cum ne ajută VINUL ROȘU să NU ne îngrășăm

De ce FEMEILE trăiesc mai mult decât BĂRBAȚII?

Machiajul pentru PLEOAPE CĂZUTE. Are efectele unui adevărat lifting

Ai o dietă dezechilibrată

Dacă din dieta ta lipsesc nutrienții, dar abundă zaharurile și grăsimile, firul de păr nu va primi substanțele de care are nevoie pentru a crește, iar sprâncenele se vor rări în mod dramatic.

Pori înfundați

Produsele de makeup sau cremele grase, pline de conservanți și de substanțe artificiale, pot duce în timp la blocarea porilor. Atunci când acest fenomen are loc în zona sprâncenelor, este posibil să dăuneze și creșterii lor.

Hipotiroidism

Ne-am învățat, și pe bună dreptate, să dăm vina pe tiroidă pentru toate problemele pe care le avem. De data aceasta, vorbim despre o atenuare a activităţii sale, care presupune, printre altele, o producție insuficientă a hormonului numit tiroxină. Printre consecințele nefaste ale acestui proces se numără și încetinirea creșterii părului.

UIMITOR! Majoritatea femeilor au ACEASTĂ fantezie  în timpul sexului

Care este ADEVĂRATUL sens al emoticoanelor utilizate în mod obișnuit

De ce VERIGHETA se poartă pe cel de-al patrulea deget al mâinii stângi?

Alopecie

Făcând parte din categoria bolilor autoimune, alopecia este o afecțiune dermatologică ce combate foliculii piloși de la nivelul scalpului, dar și al genelor și sprâncenelor. În cele mai multe cazuri zonele lipsite de păr își revin în urma tratamentelor, dar este posibil și ca afecțiunea să fie permanentă.

Ai probleme hormonale

Stresul afectează hormonii, iar aceștia reacționează dându-ne organismul peste cap. Așa se întâmplă că ajungi să te confrunți cu căderi masive de păr și cu sprâncene care nu mai cresc.

Ce alimente au cel mai ridicat conţinut de PROTEINE

Dermatită atopică

Eczemele, respectiv porțiunile de piele roșii și iritate care se extind periculos, afectează circa 20% dintre oameni pe parcursul vieții și pot presupune, printre altele, și rărirea sprâncenelor.

Îmbătrânirea

Am lăsat ce e mai trist pentru la sfârșit: uneori, nu există motive medicale pentru care sprâncenele tale nu mai cresc, pur și simplu sunt afectate de procesul natural de înaintare în vârstă, care duce la rărirea părului.

Machiajul pentru TENUL MATUR

Machiajul natural”NO-makeup-LOOK”

Motive pentru care machiajul NU îți rezistă întreaga zi

Cum poti să remediezi situația

Sunt câteva măsuri pe care le poți lua și care îți vor reda, cu puțin efort, sprâncenele frumoase și bogate. Iata-le:

  • Mănâncă echilibrat! Ca să ai păr și sprâncene dese și frumoase, ai nevoie de alimente bogate în proteine, în grăsimi sănătoase și acizi Omega.
  • Mizează cu toată încrederea pe nuci, somon, avocado, pui, curcan, lactate, ouă. De asemenea, include în alimentație mai mult fier, consumând broccoli, kale, salată verde și ficat.
  • Nu te mai pensa! Oferă o binemeritată pauză de relaxare bietelor tale sprâncene și nu le mai pensa! În plus, se poartă sprâncenele naturale, așa că nu ai motive să simți că ești dezavantajată din acest punct de vedere.
  • Folosește un produs specializat. Pe piață sunt numeroase variante care pretind că vor ajuta firul să crească din nou, dar noi îți recomandăm să optezi în special pentru cele naturale. Uleiul de ricin se numără printre leacurile bunicii care chiar funcționează și în această situație.
  • Masează și exfoliază. Folosește o periuță moale sau propriile degete pentru a accelera circulația sângelui în zona sprâncenelor și vei vedea cum începi să semeni tot mai mult cu frumoasa Keira Knightley, obținând sprâncenele ei superbe!
  • Relaxează-te! Poate cea mai importantă lecție de viață este să te relaxezi! Luptă împotriva stresului cu un somn odihnitor de noapte, cu sesiuni de yoga și meditație și cu o filosofie de viață optimistă!
  • Apelează la makeup! Machiajul, utilizat în mod echilibrat, se numără printre cei mai importanți aliați ai noștri! Creionul și fardul de sprâncene vor corecta eventualele goluri, determinându-te să te simți mai sigură pe tine. De asemenea, ideea de a-ți colora sprâncenele la salon se poate dovedi un adevărat boost de încredere.

Comentarii: