SANATATE

Trucurile kinetoterapeutului: Cum scapi rapid de durerile de picioare

intercoastalmedical.com

Atunci când, din diferite motive, aveţi dureri de picioare, sunt mai multe metode simple de a elimina aceste neplăceri.

După cum spune kinetoterapeutul Alina Stan, ”una dintre cele mai simple metode de a elimina aceste dureri este aceea de a apăsa picioarele pe podea de mai multe ori. Această metodă ajută la schimbarea fluxului de sânge şi de calciu al metabolismului”, scrie adevarul.ro.

Compresă cu morcovi

O altă metodă eficientă constă în folosirea unei comprese cu morcovi. Tăiaţi doi morcovi felii şi puneţi-le pe un celofan. Fixaţi compresa cu un bandaj pe picior seara înainte de culcare şi lăsaţi-o pe timpul nopţii.

CITEŞTE ŞI: Simţi nevoia să-ţi mişti tot timpul picioarele, ai furnicături şi dureri? Sunt semnele sindromului Ekbom

Spălaţi-vă picioarele dimineaţa după ce vă treziţi

În cazul în care simţiţi o uşoară senzaţie de înţepătură, înseamnă că remediul a dat rezultate. Dacă este necesar, puteţi folosi comprese cu morcovi timp de 3-4 zile.

Gheaţă

Un remediu simplu pentru ameliorarea durerilor de picioare constă în utilizarea unui pachet cu gheaţă pe zona unde simţiţi durerea. Gheaţa va ameliora vizibil durerea.

Exerciţii uşoare de întindere

Şi exerciţiile uşoare de întindere sunt eficiente. ”Puteţi face timp de câteva minute exerciţii uşoare de rotire a gleznelor şi de întindere a vârfulurilor picioarelor când aveţi dureri”, recomandă kinetoterapeutul Alina Stan.

Picioarele pe pernă

Un alt mod natural prin care puteţi ameliora şi elimina durerile de picioare este de a vă ridica picioarele pe o pernă, în timp ce staţi întins în pat.

CITEŞTE ŞI: Pericolul durerilor de spate: Combinaţia cu slăbiciunea picioarelor te trimite direct la medic

Sare

Mai puteţi utiliza şi sare pentru eliminarea durerilor de picioare. Puneţi sare într-un săculeţ de bumbac şi încălziţi-l 2-3 minute la cuptor. Folosiţi-l seara asemenea unei comprese şi lăsaţi-l să se răcească pe picioare.

Comentarii: