REVIEW

”Trunchiul fericirii” – Planta care produce o cantitate mare de oxigen și oferă un somn liniștit

Foto: Pinterest.com

”Trunchiul fericirii” – Planta care produce o cantitate mare de oxigen și oferă un somn liniștit. Asociaţia ALCA – Associated Landscape Contractors of America a realizat un studiu privind proprietatea unor plante de a diminua efectul toxic al unor substanţe întâlnite frecvent în interiorul locuinţelor şi in mediile industriale. Una dintre aceste plante este Dracaena fragrans sau Marginata.

”Trunchiul fericirii” – Planta care produce o cantitate mare de oxigen și oferă un somn liniștit – Marginata

Cunoscută mai ales sub denumirea de „Trunchiul fericirii”, Dracaena fragrans este recunoscută pentru capacitatea sa de a produce o cantitate mare de oxigen. Astfel, nu doar că oferă un somn liniştit, ci are şi capacitatea de a micşora concentraţia a diferiți poluanți precum xelenul sau tricloretilena.

CITEȘTE ȘI: Planta care scade tensiunea, colesterolul și glicemia

Pe lângă proprietăţile sale purificatoare, „Trunchiul fericirii” contribuie şi la îmbunătăţirea umidităţii, astfel că nu veți mai avea probleme cu uscarea gâtului sau a pielii.

Cum se îngrijeşte „Trunchiul fericirii”

Originară din Africa, Dracaena fragrans este o plantă perenă, cu frunze lungi, poziţionate în partea superioară a unei tulpi groase. Cultivată ca plantă de apartament, ea poate ajunge până la 1,8 -2 metri înălţime, dar creşterea este destul de lentă. De asemenea, înflorirea se produce foarte târziu, chiar şi după 20 de ani, iar florile au un miros puternic foarte plăcut.

„Trunchiul fericirii”, nu este o plantă pretenţioasă şi nu necesită foarte multă atenţie, ceea ce o recomandă ca ideală pentru oricare spaţiu din casă, fie el cameră de zi, dormitor sau balcon, şi chiar pentru birouri.

CITEȘTE ȘI: Planta străveche care încălzește organismul și scade colesterolul

Vara, planta are nevoie de apă aproximativ o dată pe săptămână atât cât stradul de pământ de deasupra să se menţină umed. În timpul iernii, se va folosi o cantitate mai mică de apă, iar stratul de pământ trebuie lăsat să se usuce, între două udări. Temperatura optimă la care creşte este 23-26 grade, potrivit adevarul.ro.

Comentarii: