LIFESTYLE

Un cubanez pregătește lotul național de triatlon al României! Cum a luat-o de la zero la noi

Flabio Carmona, un fost sportiv sud-american și antrenor al echipei naționale de triatlon a Cubei, a renunțat în urmă cu 9 ani la tot ce avea în țara sa și a luat-o de la zero în România.

O vizită aici s-a transformat pentru Flabio Carmona într-o ședere pe viață. „Pentru mine a fost o schimbare foarte mare, nu știam limba și nimic despre România, eram foarte departe de țara mea”, mărturisește cubanezul.

Carmona a prins română din zbor, fără să meargă la meditații, dar s-a specializat în momentul în care a fost nevoit să lucreze cu cei mici.

„Nu am vorbit bine până nu am lucrat cu copiii. Mi-a fost greu pentru că mă taxau la orice greșeală, râdeau de mine că nu știu să pronunț corect și am fost nevoit să o învăț”, povestește unul dintre antrenorii lotului național de triatlon al României.

CITEȘTE ȘI: Legea BACȘIȘULUI în lume: reguli, procente și unde nu trebuie să-l dai

Și-a adus aici familia

După câțiva ani departe de ai lui, Flabio  a făcut tot posibilul ca să-și aducă și familia în România. „Fata noastră s-a adaptat mai repede, e copil, la mine și la soția mea a fost mai greu”, admite cubanezul.

Care până să vină aici, nu văzuse în viața lui zăpada. Acum pregătește lotul de triatlon la munte, la -5 grade, pe un ger cumplit.

„Încă nu m-am obișnuit cu vremea, încerc să mă acomodez. Mai stau afară, mai intru în interior… E o schimbare foarte mare, nu am văzut în viața mea zăpadă înainte să vin aici. La noi când erau 12 grade cu plus, nu mergeam la școală”, spune antrenorul obișnuit crescut cu căldura din Caraibe.

Comentarii: