NUTRITIE

Un desert apetisant pentru 1 Mai: Cum se prepară tortul cu migdale caramelizate

myfoodandfamily.com

Plin de ciocolată neagră şi frişcă, tortul cu migdale caramelizate va fi o surpriză pentru invitaţii care vă vor călca pragul casei de sărbători.

Ingrediente:

Pentru blat:

140 g zahăr + o lingură 10 g unt
4 ouă
40 g amidon
40 g făină
30 g cacao

Pentru umplutură:

140 g migdale prăjite
135 g zahăr tos
75 ml apă
500 g mascarpone
250 ml frişca lichidă
100 g zahăr pudră
5 ml esenţă vanilie
50 g ciocolată

CITEȘTE ȘI: Baclavaua, desertul apetisant şi fără chimicale pe care poţi să-l prepari acasă/ REŢETĂ

Pentru decor:

150 g fulgi de migdale
200 g ciocolată neagră

Mod de preparare:

Pentru blat, gălbenuşurile si zahărul se mixează până se albesc, apoi se adaugă făina amestecată în prealabil cu amidonul şi cacaua. Albuşurile se bat spumă cu lingura de zahăr adăugată în momentul formării spumei, potrivit restaurantedelux.ro.

Se adaugă spuma, se amestecă cu delicateţe şi se toarnă aluatul în tava tapetată cu hârtie de copt apoi unsă cu unt. Se coace 25 de minute si se lasă să se răcească în totalitate.

Pentru umplutură, migdalele se pun pe o suprafaţă plană acoperită cu hârtie de copt. Zahărul tos şi apa se pun pe foc si se lasă până se formează un sirop u$or arămiu, aproximativ 8 minute. Se toarnă peste migdale, încorporându-le bine si, după răcire, se dau migdalele la frigider 30 de minute.

După ce s-au întărit bine, se pune peste migdale o altă bucată de hârtie şi se mărunţesc cu o sticlă.

Mascarpone, frişca, zahărul pudră şi vanilia se amestecă la mixer şi se lasă 10 minute la frigider. între timp, se topeşte ciocolata pentru interior.

Blatul se taie în două, se aşază partea de jos pe platoul de servit, se pune un strat de cremă mascarpone, se toarnă jumătate din ciocolata topită, se presară migdalele mărunţite, se acoperă cu restul de ciocolată topită şi o parte din cremă şi apoi se pune al doilea blat.

CITEȘTE ȘI: Reţeta copilăriei: Cel mai rafinat lapte de pasăre, un desert gata în 30 de minute

Se unge tortul cu crema rămasă, se presară fulgii de migdale pe margine şi apoi, după imaginaţie, se toarnă ciocolata topită pentru decor şi lăsată la răcit puţin.

Se dă tortul la frigider pentru 4 ore.

Comentarii: