NUTRITIE SANATATE

Un medic a dezvăluit ce se întâmplă cu sângele nostru atunci când mâncăm mandarine

thedailymeal.com

Un medic a dezvăluit ce se întâmplă cu sângele nostru atunci când mâncăm mandarine. Mandarinele sunt unul dintre fructele cu care asociem Crăciunul și Anul Nou. Dar, deși sunt gustoase și utile, este necesar să se limiteze cantitatea consumată pe zi.

Consumul lor necontrolat crește riscul de a dezvolta boli periculoase.

Efectul mandarinelor asupra sângelui

Medicul rus Sanya Islyamova explică mai detaliat acest lucru, explicând cum afectează acest fruct sângele uman. Potrivit ei, numărul normal de mandarine pe zi este de una sau două. Depășind norma, acidul din fruct începe să afecteze structura sângelui, schimbându-i compoziția de la alcalină la mai acidă. Acest lucru duce la un risc crescut de cancer.

CITEȘTE ȘI: Portocalele pot fi periculoase! Evită-le dacă suferi de această boală

Specialistul amintește că sângele este cel care este responsabil pentru livrarea oxigenului și a altor elemente importante către celulele organismului.

Islyamova nu recomandă nici combinarea mandarinelor cu băuturi alcoolice, deoarece organismul poate reacționa în mod neașteptat la un exces mare de carbohidrați.

Mandarina este un fruct citric care poate provoca reacții alergice dacă este consumată în exces. Fructele amare nu sunt recomandate persoanelor cu boli ale sistemului digestiv: gastrită, colită, ulcer peptic, precum și probleme cu pancreasul și vezica biliară.

Nu se recomandă să se dea mandarine copiilor sub un an. Acest fruct are și câteva beneficii.

Beneficii mandarine

Datorită abundenței de vitaminele A și C, citricele îmbunătățesc starea pielii. De asemenea, accelerează vindecarea rănilor și combate semnele premature de îmbătrânire: riduri, uscăciune, reducerea elasticității pielii.

Acidul ascorbic din compoziția sa stimulează, de asemenea, sinteza colagenului, o proteină care este necesară pentru construirea oaselor, tendoanelor, părului și unghiilor.

Poți mânca mandarine mai des pentru a reduce riscul apariției pietrelor la rinichi. Oamenii de știință de la Universitatea Friedrich II din Napoli au descoperit că o dietă bogată în citrice crește nivelul de citrați din urină. Aceste substanțe inhibă cristalizarea și precipitarea sărurilor de calciu, care se transformă în depozite dure – calcificări.

CITEȘTE ȘI: Sfatul nutriționistului: Iată ce mănâncă iarna popoarele nordice pentru a nu se îmbolnăvi

Ca orice citrice, mandarinele conțin flavonoide care nu numai că reduc inflamațiile, dar protejează organismul de dezechilibrul radicalilor liberi și de stresul oxidativ, care pot duce la deteriorarea țesuturilor și la cancer. În plus, acești antioxidanți pot inhiba creșterea celulelor canceroase.

În acest caz, nu atât pulpa mandarinelor este utilă, cât coaja lor – aceasta conține cele mai multe flavonoide. În ceea ce privește flavonoidele din ea, cantitatea lor depășește coaja de lămâie și de grapefruit, potrivit actualno.com.

Comentarii: