SANATATE

Unguentul de ardei iute pe care îl poți prepara acasă: Ameliorează durerile de spate și intensifică circulația sangvină

bulletproof.com

Ardeiul iute roşu ajută la stimularea circulaţiei sangvine şi accelerează metabolismul, prin acţiunea pe care o au substanţele plantei asupra structurii venoase. Este bogat în antioxidanţi, reduce inflamaţiile şi are efecte curative.

Proprietăţile terapeutice ale ardeiului au dus la extinderea categoriilor de produse care conţin această plantă. Unul dintre ele este unguentul de ardei roşu, care s-a dovedit util din cele mai vechi timpuri, fiind folosit pentru vindecarea rănilor şi la distrugerea microbilor. Capsaicina, una dintre substanţele pe care le conţine ardeiul iute roşu, este răspunzătoare de senzaţia de cald pe care unguentul o induce la contactul cu pielea, potrivit clicksanatate.ro.

Ameliorează durerile de spate

Unguentul de ardei iute roşu stimulează circulaţia cutantă şi relaxează pielea din jurul muşchilor şi articulaţiilor. Dacă te doare spatele, aplică de 3-4 ori pe zi prin masaj uşor până la absorbţia completă. Nu te speria dacă pielea s-a înroşit sau apare senzaţia de înţepătură. Când este aplicat, unguentul de ardei provoacă o uşoară înroşire a pielii.

CITEȘTE ȘI: Mâncarea picantă, aliatul inimii. De ce trebuie să mâncăm ardei iute, usturoi, chili şi turmenic

Intensifică circulaţia sangvină

Dacă ai probleme cu circulaţia sangvină deficitară, poţi încerca unguentul cu ardei roşu, deoarece poate fi un produs util în amelorarea acestei probleme. Masează extremităţile corpului cu acest unguent şi vei ajuta corpul să se încălzească.

Ajută la topirea grăsimilor

Masajul cu unguent de ardei roşu ajută la topirea grăsimilor de pe corp. Ca să aibă efectele dorite, trebuie ca, în acelaşi timp, să urmezi un program de sport şi o dietă echilibrată, săracă în calorii. Aplică de 3-4 ori pe zi şi masează bine pe zona dorită. Nu este indicat în cazul copiilor.

Tratează durerile de cap

Pentru migrene sau cefalee este recomandat să aplici unguentul în zona scalpului de 3-4 ori pe zi. Evită pe cât posibil zona ochilor, deoarece crema poate fi periculoasă pentru această parte sensibilă a feţei.

Benefic în durerile articulare

Ai o durere articulară, cum ar fi cea de genunchi? Încearcă să masezi zona cu probleme zilnic cu unguent de ardei iute, dimineaţa şi seara, până când durerea va dispărea.

Cum se prepară

Unguentul de ardei roşu iute poate fi preparat şi acasă. Ai nevoie de 3-4 linguri de ardei iute tăiaţi mărunt (fără seminţe) şi de un pachet de unt. Pune untul la topit într-o oală şi lasă-l la foc mic 15-20 de minute, până când spuma devine roşiatică. În untul încins, adaugă ardeiul iute tocat şi amestecă bine, la foc mic, 10 minute. Lasă compoziţia formată să se răcească. Păstrează unguentul într-un recipient închis, la frigider, departe de umezeală şi lumină directă.

CITEȘTE ȘI: Descoperirea uimitoare a cercetătorilor: Ce se întâmplă dacă mănânci zilnic un ardei iute

Foloseşte-l corect

Nu aplica direct pe rană sau pe pielea iritată, deoarece unguentul poate crea o senzaţie neplăcută de usturime.
Foloseşte o cantitate mică de cremă şi asigură-te că nu îţi va rămâne cremă printre degete. Spală-te bine pe mâini cu apă şi săpun după ce ai folosit unguentul şi evită să îţi pătrundă în ochi, gură sau pe altă zonă sensibilă a corpului.

Nu utiliza o altă cremă sau alte produse de îngrijire în aceeaşi zonă în care ai aplicat unguentul.

Foloseşte unguentul conform instrucţiunilor. Poate dura până la 2 săptămâni până când durerea dispare. Dacă starea ta se agravează sau nu se ameliorează, trebuie să consulţi un medic.
Dacă apar inflamaţii sau usturime intensă, înseamnă că ai o sensibilitate alergică la acest produs, aşadar nu îţi este indicat.

Comentarii: