NUTRITIE

Vestita prăjitură Albinuța, foi fragede cu miere- rețeta noastră tradițională

Prăjitura Albinuța este desertul care amintește tuturor despre copilărie. Când o priveam pe mama în bucătărie gătind, mă gândeam că pierde prea mult timp cu lucruri neînsemnate. Adică pentru ce să stai atâtea ore să pregătești o prăjitură care, dacă nu este pusă bine, se termină în 5 minute?

Așa se întâmplă cu prăjitura Albinuța. De ce? Pentru că foile fragede cu miere se topesc imediat.

CITEȘTE ȘI: Papanași muntenești: Secretul desertului delicios care necesită doar câteva ingrediente

Vestita prăjitură Albinuța, foi fragede cu miere- rețeta noastră tradițională

Ingrediente:

  • 3 ouă
  • 250 g zahăr
  • 60 g unt 82% grăsime
  • 60 g miere
  • 1 lingură mare de bicarbonat
  • un praf de sare
  • 500 g făină

Mod de preparare:

Într-un vas de sticlă, pe baie de aburi, punem ouăle, sarea, zahărul, untul și mierea.

Amestecăm cu un tel până se topește zahărul.

Luăm amestecul de pe foc și adăugăm bicarbonatul.

Când bicarbonatul intră în reacție cu mierea, compoziția noastră începe să se îngroașe și deasupra se formează un strat de spumă.

Lăsăm amestecul să se răcească o oră la temperatura camerei.

Adăugăm apoi făina și amestecăm până o vom încorpora pe toată.

Punem aluatul în folie alimentară și îl lăsăm la frigider aproximativ 3-4 ore.

Înainte să ne apucăm să formăm foile trebuie să pudrăm blatul de lucru cu făină.

Vom avea nevoie de 4 foi.

Le băgăm la cuptor pentru 7-8 minute la 170°C , până se vor rumeni deasupra (își vor schimba culoarea în maroniu).

Vestita prăjitură Albinuța, foi fragede cu miere- rețeta noastră tradițională

Crema:

  • 150 g gris
  • 500 ml lapte
  • 200 g zahăr
  • esență de lămâie
  • 250 g unt

La foc mic fierbem laptele cu zahărul și esența de lămâie.

Adăugăm încet grisul, amestecând continuu până crema începe să se îngroașe.

Punem folie alimentară deasupra și o lăsăm să se răcească la temperatura camerei.

Adăugăm apoi untul câte puțin și mixăm bine.

CITEȘTE ȘI: Prăjitura cu vișine care îți va încânta simțurile: Ușor de preparat, adorată de toată familia

Asamblare:

Punem o foaie cu miere, apoi urmează un strat de cremă.

Din nou așezăm o foaie cu miere și apăsăm ușor să se lipească bine de cremă, turnăm un strat de gem mai acrișor (ideal ar fi de caise sau prune).

Urmează cea de a treia foaie peste care punem din nou un strat de cremă.

Ultima foaie o punem deasupra și apăsăm din nou ușor să se lipească de cremă.

Deasupra presărăm zahăr pudră.

Să aveți poftă!

 

Comentarii: