SANATATE

Simptomul care trădează o viitoare demență: Are de a face cu cititul

medstar2000.ro

Simptomul care trădează o viitoare demență: Are de a face cu cititul. Oamenii de știință de la Universitatea din Birmingham au descoperit un simptom care trădează o viitoare demență.

Simptomul care trădează viitoarea demență

„Dacă o persoană începe să recitească frecvent cuvinte simple dintr-un text, este posibil să dezvolte demență”, spun oamenii de știință. „Încetinirea înțelegerii unui text poate indica dezvoltarea bolii Alzheimer”, spun autorii studiului. În același timp, ei remarcă faptul că un astfel de simptom apare mai devreme decât alte semne specifice ale bolii.

CITEȘTE ȘI: Micul dejun care te păzăște de demență: Alimentele pe care trebuie să le consumi

Reluarea constantă a unui text simplu pentru o mai bună înțelegere este asociată cu o întârziere a răspunsurilor creierului în procesul de procesare a cuvintelor, explică experții. În cadrul studiului lor, voluntarii au citit cuvinte afișate pe un ecran de calculator în timp ce un echipament sensibil le scana activitatea cerebrală.

Oamenii de știință au descoperit că, dacă o persoană care citește petrece mai mult de 250 de milisecunde pentru a procesa un cuvânt, acest lucru indică inhibarea proceselor cerebrale și posibile tulburări legate de acest lucru.

Cercetătorii clarifică faptul că încetinirea vitezei de citire și a înțelegerii cuvintelor nu înseamnă că o persoană va dezvolta cu siguranță demență.

CITEȘTE ȘI: Bolile care triplează riscul de a face demență

În același timp, ei afirmă: creșterea timpului, exprimată prin perceperea lentă a textului, se regăsește la persoanele cu tulburări cognitive moderate, pe fondul cărora apare adesea demența, potrivit actualno.com.

Comentarii: