LIFESTYLE

Victor Pițurcă, arestat și tuns la zero: ”Mi-am dus crucea până la capăt!”

wikimedia.org

Se știe că înainte de Revoluției din 1989, dictatorul Nicolae Ceaușescu scosese în afara legii jocurile de noroc. Iar dacă vreodată temuta Miliție voia să ”prindă” pe cineva cu ceva, era suficient să arunce pe masă zarurile și barbutul.

Pățit a fost și Victor Pițurcă, fostul selecționer al naționalei și mare amator de jocuri de noroc, spre finalul anului 1981, Pițurcă a fost reținut.

”Eram la Tg. Jiu, dar Scorniceștiul m-a luat cu japca de-acolo. Primisem vreo 80.000 de lei de la Tg. Jiu, bani foarte mulți, și după aia mi-au cerut banii. „Ce bani să vă dau eu? Să-i cereți la Scornicești!”.

Atunci am plecat la Scornicești. După câteva luni am mers la Tg. Jiu, unde am jucat într-o seară jocuri de noroc. Seara ne-a prins Miliția. Ne-a turnat cineva. S-a aflat că eram eu acolo.

Am mers la Miliție atunci și oamenii mi-au zis: „Ne dai banii sau te condamnăm?”. „Nu vă dau niciun ban, băi fraților! Condamnați-mă!”. Eu nu prea credeam lucrul ăsta, doar eram la Scornicești! Nu mă gândeam la așa ceva.

Doar că oamenii ne-au condamnat într-o zi! Eram în vremea comunismului, iar comuniștii și Miliția făceau ce voiau. Intrau peste tine în casă și te arestau! Făceau orice”, a povestit Victor Pițurcă pentru gsp.ro.

CITEȘTE ȘI: Marile secrete ale bărbaţilor: Lucrurile pe care le fac, dar nu le vor recunoaşte niciodată

A făcut două luni din pedeapsă

Chiar dacă era fotbalist la echipa Ceaușeștilor, la Scornicești, Pițurcă n-a beneficiat de vreo bună-voință din partea autorităților. Care nici măcar nu îl prinseseră pe fostul mare fotbalist în fapt.

”Până la urmă, ce făcusem? Am fost pur și simplu arestați că au zis unii că am jucat, dar ei n-au prins pe nimeni! N-a fost flagrant, doar s-a întâmplat. Eu mi-am dus crucea până la capăt. Am făcut două luni și ceva de detenție.

Din șase luni! Până la urmă a intervenit Scorniceștiul și ne-au judecat din nou. Atunci doar golanii mai erau condamnați așa! Sau cei care voiau să intre la pușcărie ca să treacă de o iarnă care urma.

Nicidecum eu sau alți trei care erau milionari pe vremea aia în Tg. Jiu. Cam asta a fost…”, a mai spus Victor Pițurcă, potrivit gsp.ro.

 

 

 

Comentarii: