LIFESTYLE

Victor Pițurcă, despre relația cu Mirel Rădoi: ”Nu mi-a mai dat niciun telefon!”

wikimedia.org

De numele lui Victor Pițurcă se leagă trecerea lui Mirel Rădoi în fotbalul mare. Piți a fost antrenorul care l-a adus la Capitală, care l-a crescut la FCSB, dar și cu care ulterior, când a ajuns selecționer, Rădoi a avut o serie de clinciuri vis a vis de venirea sau nu la lot.

Timpul a trecut și a venit vremea ca Rădoi să conducă chiar el prima reprezentativă. Care este relația dintre cei doi acum? Își vorbesc, îl sună Mirel Rădoi pe fostul său mentor?

”Nu, am vorbit cu el înainte de a prelua echipa națională, după nu mi-a mai dat niciun telefon. Eu zic că e normal, pentru că el venind deja ca antrenor de la tineret, a acumulat experiență, iar el trebuie să-și impună strategia lui, regula lui.

Am văzut ce a încercat el, au fost și lucruri bune, și mai puțin bune, sunt sigur că a analizat împreună cu staff-ul lui toate reușitele, toate nereușitele, sunt convins că va lua deciziile cele mai bune.

Nici nu avea ce să mai vorbească el cu mine, eu nu sunt în temă cu adversarii lui, nu cunosc jucătorii selecționați, el trebuie să știe cel mai bine.”, a mărturisit Piți pentru playsport.ro.

CITEȘTE ȘI: Abia acum s-a aflat: Cum a apărut și ce înseamnă ‘sfertul academic’

Mesajul lui Piți pentru selecționer

Pițurcă, antrenorul care are practic în palmares și ultimele calificări la turneele finale, e radical când e întrebat dacă Rădoi ar trebui sau nu să se sfătuiască și cu foștii selecționeri, acum când bat la ușă cele trei meciuri din preliminariile mondialului de anul viitor.

”Eu mi-am impus stilul, regulile mele, nu am cerut și nu am avut nevoie de sfaturi, pentru că, practic, și eu aveam cu cine să vorbesc, nu? Erau nea Imi, erau…, dar eu cred că un selecționer foarte bun își face singur socotelile, cu echipa din jurul lui, nu trebuie să ceară sau să primească sfaturi.” a spus Pițurcă.

”Nu așa face un antrenor cu personalitate? Eu zic că așa face, nu cere și nu primește, decât dacă e nesigur.”, a încheiat Piți.

 

 

 

Comentarii: