LIFESTYLE

Vijelie pe Muntele Athos. Vali Vijelie. Preoţii l-au recunoscut, dar staţi să vedeţi ce i-au transmis manelistului

Vali Vijelie a ajuns anul acesta, în sfârşit, într-un pelerinaj pe care şi l-a dorit de mult. Chiar în urmă cu câteva săptămâni, celebrul interpret de manele a urcat pe Sfântul Munte şi a dormit acolo câteva nopţi.

Despre artist, lumea ştie şi chiar el recunoaşte că nu prea e dus pe la biserică. În sensul în care, despre păcatele lui lumeşti au scris şi ziarele, a aflat şi soţia şi a ajuns chiar să dea şi socoteală la poliţie, pentru că, inimă zburdalnică, manelistul s-a pus ca o vijelie pe parbrizul maşinii în care se afla o presupusă iubită de-a lui.

În fine, în viziunea lui, una-i una, iar credinţa e alta. Şi a avut-o dintotdeauna, spune el. Iar sus, pe Muntele Athos, Dumnezeu i-a dat şi semne.

La ora trei toată lumea se trezeşte la slujbă… Când am început slujba, am auzit, aşa, dormeam pe canapea, prietenul meu Gogu dormea pe un pătuţ, de campanie… Şi zic: o ascult aşa din pat… Da’ de unde? A făcut Dumnezeu în aşa fel încât m-a sculat din pat şi m-am dus la slujbă.”, a povestit Vijelie la Antena Stars.

Citeşte şi: Cu cine seamănă bebeluşul regal! Prinţul Harry şi ducesa Meghan l-au prezentat lumii pe fiul lor

Tu îndrăceşti lumea!”

Povestea sună cam aşa, a continuat firul istorisirii unul dintre cei mai apreciaţi cântăreţi de gen.

A venit un preot şi mi-a zis: Tu cânţi manele? Da, taică, asta e meseria mea, din asta trăiesc.. Tu faci oamenii să se distreze…Îi îndrăceşti…”, a spus manelistul. Preotul l-a întrebat apoi dacă se supără pentru că s-a luat de el şi dacă are un duhovnic. Dacă nu, să-şi caute. Apoi, brusc, totul s-a schimbat.

A doua zi, mi-a spus doar să-mi găsesc duhovnic… Şi când l-am întrebat cum rămâne cu cântatul, mi-a zis că ăsta e darul meu de la Dumnezeu”, a dezvăluit Vijelie.

Şi tot în acest pelerinaj, artistul a mai trăit un moment special.

Aici unde am ajuns eu a fost o biserică românească, dar care ne-au luat-o grecii, când am ajuns acolo eram 5 persoane. El a venit aşa, s-a uitat cum mă uit eu la tine, biserica era închisă, el a băgat mâna în buzunar şi mi-a dat cheia, şi mi-a zis: tu deschizi, nu în româneşte, în greceşte. Am întrebat: taică, ce a zis? A zis să deschizi tu biserica… S-a zbârlit carnea pe mine.”, a încheiat celebrul manelist.

Comentarii: