LIFESTYLE

Virgil Ianțu dezamăgit la ultimele alegeri: Nu cu politicienii are el neapărat o problemă/ VIDEO

impact.ro

Virgil Ianțu dezamăgit la ultimele alegeri: Nu cu politicienii are el neapărat o problemă. Cunoscutul realizator de televiziune Virgil Ianțu susține că este „enervat și dezamăgit” de cei care merg la vot și pun în funcții politicieni cu probleme penale, veniți din închisoare.

Virgil Ianțu dezamăgit la ultimele alegeri: Nu cu politicienii are el neapărat o problemă

„Știi, de fapt, nu politicienii mă enervează. Cei care îi pun acolo. Și nu mă enervează, mă dezamăgește faptul că după 35 de ani noi încă mai punem asemenea oameni. Punem oameni veniți din închisoare, îi punem în funcții”, a declarat Virgil Ianțu, la ZUnivers Podcasts.

Prezentatorul crede că aceste alegeri pe care le fac oamenii sunt, de fapt, oglinda societății.

CITEȘTE ȘI: Adelina și Cristi Chivu, cuplul care se remarcă prin discreția și longevitatea relației lor: Persoana celebră care a jucat rolul de Cupidon pentru ei

„Din păcate, lipsa de educație la asta duce. Nu poți să ai o țară sănătoasă, nu poți să ai un votant sănătos și cu o judecată obiectivă”, a mai spus prezentatorul TV.

Candidați cu probleme penale, câștigători la alegeri

Marile partide au ales să meargă în fața alegătorilor și prin candidați a căror situație juridică e neclară, iar unii dintre ei au fost trimiși în judecată pentru fapte de corupție chiar în timpul mandatelor.

„Avem liberalii: Mihai Chirica și președintele CJ Iași, Costel Alexe. Ambii au fost trimiși în judecată, dar au candidat. De exemplu, Costel Alexe, 34,1%, deci peste 3 procente distanță, greu de recuperat, având în vedere că, totuși, suntem pe final cu numărarea voturilor.

Continuăm și vedem la CJ Prahova, deși acolo vorbim despre un necâștigător, Iulian Dumitrescu, suspendat din funcție, pentru că este urmărit de DNA pentru luare de mită și fals în declarații. Iată-l pe locul 2, diferența este suficient de mare. Acolo, oamenii s-au gândit că totuși nu ar merita să fie reales. Unii au fost suspendați sau s-au autosuspendat din funcție, dar asta nu spune nimic.

CITEȘTE ȘI: Celine Dion despre boala necruțătoare de care suferă: De la coaste rupte la senzația de sufocare/ VIDEO

Primarul de la Sinaia, după ce a apărut în acel material Recorder, Vlad Oprea, iată ce surpriză, aproape 50%. Cu siguranță poate depăși cele 50%, nu vedem deși nu ar mai lua un mandat.

La Caracal, ne amintim de Ion Doldurea. Pare că unii primari sunt aleși pe viață, peste 70%. Rar întâlnești în anumite zone un asemenea procent. Deci în Caracal toată lumea îl vrea. El a spus că nu și-a dorit să candideze, că oganizația l-a forțat cumva, l-a împins și el a rămas în față, a candidat și a obținut victoria. Și strâns legat de primarul din Caracal, pentru că ne amintim de povestea cu stația GPL, iată, la Crevedia, Florin Petre, care a fost condamnat în trecut, înainte de cazul Crevedia, cu morți și răniți. Acum a luat peste 47% din voturi. Au candidat, au și câștigat. Sau, pur și simplu, oamenii sunt obișnuiți să-i ierte”, a transmis Gabriel Bălașu, jurnalist Euronews.

Comentarii: